Local

Au furat de față cu angajații! Hoții tonomatelor au ajuns după gratii

Publicat: 07 oct. 2022
Au furat de față cu angajații Hoții tonomatelor au ajuns după gratii
Șase tineri ieșeni s-au ales cu dosare penale deschise pentru furt calificat și nopți petrecute în arest preventiv

Șase tineri ieșeni s-au ales cu dosare penale deschise pentru furt calificat și nopți petrecute în arest preventiv, după ce au spart mai multe tonomate de cafea din magazinele ieșene.

Hoții tonomatelor acționau seara și se foloseau de o simplă șurubelniță pentru a avea acces la casetele aparatului. Înainte de a pune mâna pe bani, indivizii își cumpărau câte o cafea

În ianuarie 2022, un grup de șase prieteni din Iași s-a transformat într-un grup infracțional, punând, în mod repetat, mâna pe banii tonomatelor de cafea din două magazine din Tătărași și Tudor.

Se pare că vinovații aveau un plan bine stabilit, astfel încât angajații să nu îi prindă în fapt.

Au furat din magazine

Un grup de șase indivizi ieșeni s-au ales cu dosar penal după ce, într-un interval de patru zile, au reușit să spargă mai multe tonomate.

Înainte de a acționa, indivizii savurau o cafea și stabileau cine să le distragă atenția angajaților și cine să păzească tonomatul, astfel încât capul grupului să aibă acces ușor la casetele aparatelor.

„Împreună cu inculpații, a luat câte o cafea de la tonomatul amplasat în magazin, iar doi dintre ei au mers să facă cumpărături, apoi au plecat la domiciliu, revenind după câteva minute. Fratele său, împreună cu iubita, a intrat în magazin pentru a-și cumpăra dulciuri, iar împreună cu inculpații a mers la tonomatele de cafea amplasate în interiorul magazinului. Inculpatul şi-a cumpărat o cafea, moment în care l-a văzut pe inculpat cum a scos o șurubelniță din geacă, pe care a introdus-o în tonomat, în sertarul unde se țin banii. Când l-a văzut, l-a întrebat ce face, iar acesta i-a spus să tacă din gură. A scos o cutie din tonomat pe care i-a dat-o inculpatului, iar acesta a băgat-o în geacă, după care a plecat. Au ieşit din magazin toţi și au mers în stația 2 Băieți, unde au numărat banii, fiind în jur de 300 de lei, iar cutia au aruncat-o în stație. Ulterior, inculpatul a luat tramvaiul și s-a deplasat la domiciliu”, precizau anchetatorii.

Cumulat, indivizii au furat peste 2.500 de lei din magazinele sparte.

Condamnați la închisoare

Imediat după ce oamenii legii au fost sesizați de doi angajați, tinerii au fost arestați preventiv.

Recent, judecătorii i-au condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, sentința nefiind definitivă. De asemenea, unul dintre ei, un minor, elev în clasa a  VI-a, a fost trimis într-un centru de educare.

Amintim că, recent, trei minori au fost găsiți vinovați de magistrații Judecătoriei Iași de tentativă la tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept a unor obiecte periculoase. Pentru cei trei s-a dispus măsura asistării zilnice pentru o perioadă de 6 luni.

Tinerii ieșeni au făcut scandal în Piața Unirii din municipiul Iași și au băgat frica în trecători după ce au tâlhărit în grup două persoane, folosindu-se de obiecte primejdioase. Ulterior, suspecții au fugit cu autobuzul și s-au lăudat unui cunoscut cu faptele lor „curajoase”.
Comentarii
Adauga un comentariu