Actualitate

Au început consultările de la Palatul Cotroceni! Declarațiile lui Ludovic Orban și Marcel Ciolacu – FOTO

Publicat: 06 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au început consultările de la Palatul Cotroceni Declarațiile lui Ludovic Orban și Marcel Ciolacu - FOTO

Încep consultările de la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a chemat astăzi partidele politice la consultări pe tema numirii unui noi premier.

UPDATE: Președintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că partidul dorește organizarea alegerilor parlamentare anticipate, respectiv vrea să facă parte din viitorul Guvern. Barna a adăugat că Dacian Cioloș e propunerea USR pentru funcția de premier.

„USR vrea alegeri anticipate. USR vrea să facă parte din propuneri de guvern, dacă nu avem anticipate. Am facut și o propunere de premier, Dacian Cioloș”, a declarat Dan Barna.

Barna a mai spus că USR a cerut anticipate, iar dacă nu se poate, următorul guvern să dea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.

UPDATE: Marcel Ciolacu a declarat la ieșirea de la negocierile cu Klaus Iohannis, că PSD va lua o decizie după hotărârea președintelui: „Așteptăm decizia președintelui. Noi am făcut o propunere comună cu Pro România. președintele trebuie să respecte legile țării și Constituția“, a spus Marcel Ciolacu.

UPDATE: Partidul Social Democrat este aşteptat să ajungă la consultări.

S-a terminat întrevederea dintre Klaus Iohannis şi PNL. Premierul demis, Ludovic Orban a făcut o serie de declaraţii după ce a ieşit de la negocieri:

„Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toți partenerii care au fost alături de noi și care sunt alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanșare a alegerilor anticipate. În ceea ce mă privește sunt foarte mulțumit de echipa guvernamentală. Miniștrii sunt oameni cinstiți, muncitori, dedicați și care au avut realizări spectaculoasă. Din punctul meu de vedere, putem continua în aceeași formulă”, a spus Ludovic Orban după consultările de la Cotroceni.

Liberalii, în frunte cu premierul demis, Ludovic Orban, au ajuns la consultări. 

„Eu sunt propunerea de premier a PNL”, a afirmat, astăzi, şeful liberalilor, premier interimar în acest moment.

De asemenea, un vot în plen ar putea să se desfășoare cel mai târziu pe 24 februarie.

Iată programul consultărilor de la Palatul Cotroceni

• Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

• Ora 12:45 – Partidul Social Democrat (PSD);

• Ora 13:30 – Uniunea Salvați România (USR);

• Ora 14:15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

• Ora 15:45 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

• Ora 16:30 – Grupul parlamentar Pro Europa;

• Ora 17:15 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Adauga un comentariu