Local

Au înjunghiat victima cu un ciob de sticlă și tot ei au depus plângere penală! Ce decizie au luat judecătorii în cazul fraților Rafailă

Publicat: 03 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au înjunghiat victima cu un ciob de sticlă și tot ei au depus plângere penală Ce decizie au luat judecătorii în cazul fraților Rafailă
Frații Rafailă au fost condamnați la 6 ani de închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Iași au dat verdictul în cazul fraților Rafailă, acuzați de tentativă de omor. Andrei Marius și Valentin Dumitru Rafailă au primit pedeapsa închisorii de 6 ani

Decizia judecătorilor vine după ce fraților Rafailă li s-a deschis dosar penal în anul 2021. Aceștia au fost prinși de organele de poliție în timp ce încercau să fugă în alt județ, după ce au înjunghiat un bărbat și l-au abandonat pe stradă. Polițiștii i-au reținut pe cei doi frați, iar la 24 de ore au fost arestați preventiv.

Ce au decis judecătorii de la Tribunalul Iași în cazul fraților Rafailă

mana cu ciob de sticla
Unul dintre frați a înjunghiat victima cu un ciob de sticlă

Andrei Marius și Valentin Dumitru Rafailă au fost găsiți vinovați de judecători pentru tentativă de omor. Cei doi frați au fost condamnați, pe data de 20 ianuarie 2023, la câte 6 ani de închisoare. Ca pedeapsă complementară, le-au fost interzise anumite drepturi. În plus, vor trebui să plătească suma de 70.000 de lei către victimă, cu titlu de despăgubiri civile.

Printre altele, celor doi frați le-a fost interzis, pentru o perioadă de 3 ani, a mai avea contact cu victima și familia sa.

„Având în vedere faptul că probele administrate în cauză au relevat faptul că între inculpații, pe de o parte, și victima sau membrii familiei acesteia, pe de altă parte, a existat o stare conflictuală mai veche care s-a amplificat progresiv și care se pare că a continuat să se persiste și după săvârșirea faptelor deduse judecăţii, tribunalul apreciază (…) ca necesar a li se interzice inculpaților, pe o durată de câte 3 ani, dreptul de a comunica cu victima sau cu membrii familiei restrânse a acesteia – soţie/concubină şi copii – dar și în interzicerea dreptului de se apropia de aceste persoane la mai puțin de 10 metri”, au decis judecătorii.

Ei au depus plângere penală și tot ei au fost condamnați

 spitalul de urgenta Pascani
Victima a fost internată la Spitalul Pașcani, aflându-se în stare gravă

Relația tensionată dintre atacatori și victimă exista de mai multă vreme. Cu doar câteva zile înaintea atacului, familiile acestora, împreună cu cei trei, s-au bătut în plină stradă. Un caz similar de bătăi între familii a avut loc chiar în același an în Iași, în 2021.

Frații Rafailă au tras cu un pistol cu bile în concubina bărbatului atacat și au lovit-o pe soacra acestuia. Nici acesta nu s-a lăsat mai prejos și a spart parbrizul automobilului celor doi frați. Drept urmare, frații au depus plângere penală pentru distrugere.

În ziua atacului, pe 16 aprilie 2021, viitoarea victimă a fost chemată la secția de poliție în legătură cu plângerea depusă împotriva sa. La ieșire a fost văzut de frații Rafailă. Cei doi frați, împreună cu o altă persoană, l-au prins pe bărbat și l-au lovit cu pumnii și picioarele.

Unul dintre frați, potrivit unui martor, a înjunghiat victima cu un ciob de sticlă, iar doi dintre ei l-au mai lovit de câteva ori. Deși rănit, bărbatul s-a ridicat și a mers câțiva metri. O persoană l-a auzit cum striga după ajutor și a apelat la Serviciul de Urgență.

Victima a ajuns la Spitalul de Urgență Pașcani în stare gravă, cu leziuni care i-au pus în primejdie viața. În acest timp, polițiștii i-au urmărit și prins pe frați în Neamț. Judecătorii de la Tribunalul Iași au dat verdictul în cazul fraților Rafailă, acuzați de tentativă de omor, Andrei Marius și Valentin Dumitru Rafailă fiind condamnați la 6 ani de închisoare.

Adauga un comentariu