Local

Au intervenit și procurorii! Acest individ cu halat alb, angajat la un spital din Iași, a promis marea cu sarea! Bărbatul tremură, cu gândul la o nouă condamnare pentru trafic de influență! (Exclusiv)

Publicat: 08 mart. 2021
Institutul de Psihiatrie
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în fața judecătorilor pe Vasile Ilioaie, fost angajat al Institutului de Psihiatrie "Socola"

Un individ care a mai fost pedepsit în trecut pentru același gen de fapte trebuie să dea socoteală acum, din nou, în fața magistraților. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în fața judecătorilor pe Vasile Ilioaie, fost angajat al Institutului de Psihiatrie „Socola”. Acesta este acuzat de trafic de influență

Anchetatorii au intervenit din nou! Un individ cu halat alb, angajat la un spital din Iași, a promis marea cu sarea! Bărbatul tremură acum cu gândul la o nouă condamnare!
Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în fața judecătorilor pe Vasile Ilioaie, fost angajat al Institutului de Psihiatrie „Socola”. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului. Mai apoi, magistrații vor lua o decizie în acest caz de trafic de influență.

Vasile Ilioaie, acuzat din nou de trafic de influență

Anchetatorii au arătat că Vasile Ilioaie, care se află deja încarcerat în Penitenciarul Botoșani, după o altă condamnare, este acuzat de trafic de influență.

„În perioada 11 februarie – 4 martie 2015, respectiv în perioada ianuarie – aprilie 2015, în baza unei rezoluții infracționale unice, în mod direct, pentru sine și / sau pentru altul, inculpatul a pretins de la un număr de doi cumpărători de influență sume de bani în monedă națională – 1.000 de lei pretinși și primiți, respectiv 2.600 de lei pretinși și primiți, cu titlul de preț al influenței pe care a lăsat să se creadă că o are și că o va exercita asupra funcționarilor publici / doctorilor din cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola», ori asupra medicilor de la Cabinetul de Expertiză Medicală asupra Capacității de Muncă din cadrul Casei Județene de Pensii Iași, sau asupra membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Iași, pentru a-i determina să îndeplinească acte care intră în atribuțiile de serviciu ori acte contrare îndatoririlor de serviciu (două acte materiale)”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul a păcălit mai multe persoane

Oamenii legii au mai afirmat că, în anul 2016, la sfârșitul lunii aprilie, în perioada Sărbătorii de Paște, în perioada mai – septembrie 2016, anterior datei de 18 august 2016, Vasile Ilioaie a cerut de la șapte cumpărători de influență sume de bani în monedă națională și în valută (2.000 de lei, 2.600 de lei, din care a primit 1.700 de lei, 2.000 de euro, din care a primit 500 de euro, 500 de lei pretinși și primiți, 400 de lei pretinși și primiți, 400 de lei pretinși și primiți, o sumă nedeterminată, posibil 400 de lei pretinși și primiți), cu titlul de preț al influenței pe care a lăsat să se creadă că o are și că o va exercita asupra funcționarilor publici.

„Inculpatul pretindea că are o influență asupra doctorilor din cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola», ori asupra medicilor de la Cabinetul de Expertiză Medicală asupra Capacității de Muncă din cadrul Casei Teritoriale de Pensii Iași ori asupra membrilor Comisiei pentru Protecția Copilului Iași din cadrul DGASPC Iași, pentru a-i determina să îndeplinească acte care intră în atribuțiile de serviciu ori acte contrare îndatoririlor de serviciu (șapte acte materiale). Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Anchetatorii au spus că, în cauză, era vorba despre promisiuni privind obținerea unor documente.

Adauga un comentariu