Actualitate

Augustin Lazăr încasează o pensie uriaşă

Publicat: 11 aug. 2020
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Magistrații sunt considerați speciali de statul român, deși nicio altă țară nu le acordă statut privilegiat. În ciuda faptului că nu cotizează foarte mult la bugetul de stat și se retrag din profesie la vârste la care alții muncesc din greu, ei benficiază de pensii astronomice. Printre ei și Augustin Lazăr, fostul procuror general al României.

Augustin Lazăr a ieșit la pensie pe 27 aprilie 2019, deși se pregătea să-și depună candidatura pentru un nou mandat de procuror general. Scandalul care a izbuncnit în urma acuzațiilor că ar fi fost însă un procuror torționar în trecut l-au obligat să facă pasul în spate.

La acea vreme s-a vorbit că președintele Klaus Iohannis va încerca totuți să-l impună judecător la Curtea Constituțională, dar momentan Augustin Lazăr se bucură în liniște de pensia lui uriașă care se ridică la aproximativ 6.000 de euro, conform calculelor realizate în urmă cu un an, când a fost obligat să se retragă din profesie.

 

 

Care este pensia medie a unui magistrat în România

Procurorii și judecătorii sunt cea mai privilegiată categorie socială în România. Ei beneficiază decea mai mare pensie MEDIE din România. În anul 2019, se ridica la 14,278 lei. Mai mult decât atât, aceștia beneficiază cât timp sunt în funcție și de alte indemnizații speciale, primesc locuință de serviciu, diurne, bani de chirie sunt trimiși la cursuri pe banii statului, iar absolut toate medicamentele le sunt decontate de stat, ceea ce medicii pot doar visa. Mulți dintre procurorii și judecătorii pensionari de lux, se întorc în câmpul muncii ca avocați sau consultanți juridici.

Gheorghe Bălășoiu este  magistratul cu cea mai mare pensie din România și probabil și din Europa. Acesta încasează aproximativ 12.000 de euro lunar, din care mai bine de 11.000 provin din taxele celorlalți contribuabili, pentru că el nu a cotizat la bugetul de stat decât pentru o pensie de aproximativ 2000 de lei.

 

Comentarii
  • Acest individ a albit multe dosare,numai la Iohanis nu stiu cate, la viata lui,dar a si primit foloase.Un fel de cumetrie intre procurori ,judecatori,politicieni,care au avut grija de pensiile lor uriase,care cred ca depasesc media europeana in timp ce pensiile amaratilor cu 704 lei stagneaza,pentru ca nu sunt bani.Tonul l-au dat si cei 2 presedinti submediocri,cu case obtinute nelegal, Iohanis si Basescu-Petrov cu PDL vopsit PNL,toti o rusine pentru natia romana.

  • Aceşti judecători au contribuit din plin la lichidarea judiciară a industriei româneşti(fier vechi).Pt.asta trebuie să fie răsplătiţi.Nu aşa-i corect?

  • Un mulete, torționar, care executat în tocmai și la timp toate ordinele primite este răsplătit pentru abnegație… Un om care a muncit o viata întreaga pentru ca la pensie sa fie luat în ras cu trei lei pensie, nu mi se pare drept!!! Unde este echitatea? De ce nu se recalculează și pensiile nesimțiților acestora? De ce nu ies la pensie cu un venit în funcție de contributivitatea în munca?

Adauga un comentariu