Actualitate

Augustin Zegrean, după decizia CCR: „Cine a plătit amenda nu-și mai poate recupera banii”

Publicat: 06 mai 2020
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean consideră că Guvernul riscă să încalce Constituția

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a declarat că românii amendați pentru încălcarea restricțiilor din starea de urgență nu-și pot recupera banii dacă au apucat să plătească amenda și au ieșit din termenul de contestare a amenzii. Precizările fostului șef CCR vin după ce judecătorii Curții Constituționale au decis că sunt neconstituționale amenzile date pentru încălcarea regulilor din starea de urgență.

„Cei care au plătit și nu mai sunt în termenul de contestare, e bun plătit”, a declarat Zegrean. Fostul președinte CCR le-a recomandat românilor să se uite în procesul verbal al amenzii să verifice în ce termen pot contesta amenda și la ce instanță. Termenul legal de contestare a unei amenzi contravenționale este de 15 zile de la primirea procesului verbal.

Comentarii
  • Mare jurist dl Zegrean… Parca decretele prezidentului decreta printre altele ca se suspenda orice termen de decadere , iar termenele prevazute de lege pentru exercitarea plangerilor se intrerup urmand a curge noi termene dupa incetarea starii de urgenta….

Adauga un comentariu