National

Augustin Zegrean: Klaus Iohannis ar trebui să prelungească starea de urgenţă

Publicat: 12 mai 2020

Cu riscul de a fi ”înjurat de tot poporul”, fostul președinte al Curții Constituționale a României – Augustin Zegrean – a spus că președintele Klaus Iohannis ar putea prelungi cu încă trei zile starea de urgență pe teritoriul României, asta în condițiile în care Parlamentul trebuie să voteze rapid măsurile care vor fi implementate după data de 15 mai.

Iar legea nu poate intra în vigoare mai devreme de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, spune Augustin Zegrean. Pe de altă parte, fostul președinte CCR a mai spus că ”românii și-au făcut planuri de bere”, dar președintele ar putea prelungi starea de urgență cu ”încă o lună, dacă vrea”.

„Tot poporul român o să mă înjure: președintele să prelungească cu trei zile starea de urgență. Oricând există această posibilitate. Președintele poate să prelungească cu încă o lună, dacă vrea. Dacă nu pot să rezolve problema până sâmbătă, de sâmbătă, toate măsurile luate prin ordonanțele militare se pun deoparte”, a subliniat fostul judecător constituțional.

Chestionat în legătură cu ideea că va fi înjurat de români, Augustin Zegrean a argumentat: „tot poporul român vrea să scape de starea de urgență. Și-au făcut planuri să meargă sâmbătă la bere, nu?”

”În aceste condiții, Parlamentul este chemat să se miște repede”
Totul trebuie să fie făcut cu cea mai mare rapiditate, însă în limita legii, transmite Augustin Zegrean. Proiectul de lege trebuie votat cât mai repede de Guvern, apoi legea va fi publicată în Monitorul Oficial.

„Legea care există se pare că este deficitară și Guvernul probabil că a înțeles asta după ce Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu acea lege, pe care Curtea încă nu s-a pronunțat. Este vorba despre o ordonanță de urgență, nr. 21 din 2004, care a fost aprobată prin lege, dar se pare că nici aceasta nu întrunește toate elementele prevăzute de articolul 53 din Constituție. În aceste condiții, Parlamentul este chemat să se miște repede și să voteze asupra proiectului de lege înaintat de Guvern, în condițiile în care ultima zi a stării de urgență este 15 mai. Odată votată, legea ar trebui să intre în vigoare sâmbătă. Însă chiar dacă s-ar mișca repede Parlamentul, legea nu poate intra în vigoare mai devreme de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial”, a arătat Augustin Zegrean, potrivit digi24.ro.

Comentarii
  • Parca vad ca vor da alte acte normative neconstitutionale si situatia se ia de la capat,cu vinovatii ;CCR, PSD, Ardealul,intelegeri oculte,diferiti spioni etc.etc.

Adauga un comentariu