Local

AUR vrea să reînvie proiectul Prutului navigabil

Publicat: 01 aug. 2021
Proiectul Prutului navigabil ar ajunge la 2 milioane de euro

Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor, filiala Iaşi, au susţinut astăzi, 1 august 2021, în cadrul unei întâlniri cu liderii centrali ai partidului, un proiect privind Prutul navigabil. Conform lui Cristian Ivanuta, deputat AUR de Iaşi, proiectul ar ajunge la 2 miliarde de euro.

În aceşti bani intră construcţia unor hidrocentrale, excluze dar şi a unor porturi de la Stânca Costeşti (jud. Botoşani) până la vărsarea în Dunăre.

Prima încercare de a transforma Prutul într-un râu navigabil a avut loc în 1968, imediat după reorganizarea administrativ-teritorială care a condus, între altele, la formarea judeţului Vaslui, cum îl ştim astăzi. Atunci, s-au făcut o serie de cercetări cu privire la potenţialul navigabil al râului. Totul s-a oprit însă în 1973, când s-a produs o amplă alunecare de teren pe malul stâng al Prutului, după cum indică documentele vremii. Oricum, se ajunsese la concluzia că navele, chiar şi cele cu o capacitate de 1.000 de tone, ar putea să urce până aproape de acumularea de la Stânca-Costeşti, judeţul Botoşani.

Claudiu Târziu, copreşedinte AUR se afla în turneu în judeţele Moldovei

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Romanilor, Claudiu Târziu se afla în aceste momente la Iaşi, fiind într-un turner în judeţele Moldovei. Acesta afirma faptul că acest Guvern PNL încearcă să restrângă drepturile şi libertăţile romanilor, în ceea ce priveşte protestele.

„Fac acest turneu mânat de o nevoie pe care nu ştiu câţi romani o conştientizează, dar iată că devine din ce în ce mai presantă, anume nevoia de a ridica o rezistenţă împotriva unei tentative de restaurare a unei noi dictaturi. Vi se pare poate că sunt cuvinte foarte dure şi foarte grave, dar realitatea ne arată că folosindu-se de pretexte medicale, nu de motive, acest Guvern încearcă să restrângă drepturile şi libertăţile romanilor. Iată că astăzi a intrat în vigoare o nouă ordonanţa de guvern care se vrea să arata relaxarea restricţiilor pe motiv de îmbolnăviri cu Covid-19. Însă, ea de fapt întăreşte în continuare restricţiile.

Noi, AUR, am cerut în mod expres, având în vedere numărul de îmbolnăviri foarte mic din ultima vreme să fie permise protestele pe stradă în număr mare. Până acum era vorba doar de 100 de oameni care puteai participa. De astăzi, sunt permise mitingurile cu 500 persoane. Un fel de bătaie de joc, în condiţiile în care partidului lui Citu face adunări cu mii de persoane, în săli închise, fără măsuri de precauţie. De ce îi este frica Guvernului de protestele de stradă? Pentru că simte că ajuns cuţitul la os romanului şi nu va mai dura mult până când protestele vor fi masive”, a spus Claudiu Târziu.

AUR, despre vaccinurile achiziţionate de Guvernul PNL

Copreşedintele AUR a ţinut să adauge în discursul sau că nu înţelege de ce Guvernul României continua să cumpere vaccinuri în cantităţi foarte mari dacă nu se folosesc.

„De asemenea, o dovadă a stilului dictatorial de care Guvernul înţelege să conducă ţară este aceea că vaccinurile care sunt cumpărate pentru România, în cantităţi nejustificat de mari, nu ştim la ce folosesc atâtea. La sfârşitul lunii iulie 1 milion de vaccinuri şi-au pierdut valabilitatea. Achiziţiile se fac ferite de pinia publică. Ştim doar ce ne-a spus ministrul demis. De ce opinia publică nu trebuie să fie informată în condiţiile în care tot noi plătim pentru aceste achiziţii”, a mai spus sursa citată.

Comentarii
Adauga un comentariu