International

Australia a raportat prima zi fără niciun caz de transmitere locală a noului coronavirus

Publicat: 01 nov. 2020

Australia a raportat prima zi fără niciun caz de transmitere locală a noului coronavirus pentru prima dată după aproape cinci luni, a declarat ministrul Sănătăţii din această ţară, Greg Hunt. Concomitent, restricţiile stricte instituite timp de 112 de zile în Melbourne au fost ridicate săptămâna aceasta, informează Agerpres.

Este pentru prima dată după 9 iunie când pe teritoriul Australiei nu s-au mai înregistrat cazuri de transmitere comunitară, a precizat Hunt, într-o postare publicată pe Twitter.

Informaţiile colectate nu iau în calcul un caz de transmitere comunitară înregistrat în Sydney după termenul limită de sâmbătă seară şi care va fi inclus în statistica pentru ziua următoare, a relatat agenţia de presă australiană AAP.

În statul Victoria, epicentrul infectărilor din ultimele luni, nu au fost înregistrate noi cazuri sau alte decese, potrivit datelor din ultimele 24 de ore, date publicităţii de autoritatea din domeniul sanitar a acestui stat.

Restricţiile stricte instituite în Melbourne, capitala statului Victoria, care au impus locuitorilor să rămână la domiciliu timp de 112 de zile, au fost ridicate săptămâna aceasta.

De la debutul pandemiei, Australia a înregistrat circa 27.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi puţin peste 900 de decese.

Noua Zeelandă, țara care a scăpat de COVID-19

Noua Zeelandă a câștigat încă o dată bătălia împotriva coronavirusului. Restricțiile impuse în Auckland au fost ridicate pe 7 octombrie. Cum a reușit arhipelagul să invingă virusul?

Multe țări s-au confruntat cu o creștere accentuată a numărului de cazuri Covid-19 în ultimele săptămâni. In timp ce Europa se confrunta deja cu un al doilea val de Covid-19, de cealaltă parte a planetei, în Noua Zeelandă, epidemia Covid-19 este oficial controlată.

Cum a scăpat de coronavirus

„Știu că eforturile în fața acestui al doilea val au fost dificile pentru mulți dintre noi. În ciuda acestui fapt, am făcut ce trebuie, de două ori ne-am urmat planul și de două ori am învins virusul”, a transmis premierul Jacinda Ardern pe 5 octombrie, în timpul unei conferințe de presă.

În martie, guvernul a decis să închidă granițele, școlile și afacerile neesențiale. Purtarea unei măști era, de asemenea, obligatorie. Această izolare rapidă și strictă a permis țării să nu aiba de-a face cu nicio contaminare din mai până în august. Când a fost descoperit un nou focar de infecție, guvernul a optat pentru aceeași strategie. Timp de trei săptămâni, locuitorii orașului Auckland au fost din nou închiși in case, până la începutul lunii septembrie.

Covid-19: restricțiile ordonate în Auckland au fost ridicate

Timp de 12 zile, nu a fost înregistrată nicio contaminare în Auckland. Premierul a asigurat că epidemia este sub control. El a anunțat, de asemenea, ridicarea restricțiilor dispuse în oraș, incepand cu 7 octombrie. Desi locuitorii își pot relua acum viața normală, prudenta ramane esentiala.

Adauga un comentariu