Sport

Australian Open 2021 s-ar putea disputa în condiții speciale din cauza COVID-19. Ce propun organizatorii

Publicat: 08 apr. 2020

Organizatorii Australian Open studiază posibilitatea ca ediția din 2021 a acestui turneu de Mare șlem să se dispute fără spectatori și cu o perioadă de carantină impusă jucătorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus, informează L’Equipe.

Chiar dacă mai sunt nouă luni până la startul competiției de la antipozi, responsabilii australieni lucrează deja la diverse scenarii, în funcție de evoluția propagării COVID-19 în țara Cangurilor și în restul lumii, în condițiile în care tenisul este un sport internațional, cu jucători din diverse țări și turnee programate în toate colțurile planetei.

Acestea sunt două dintre numeroasele scenarii

În timp ce guvernul australian intenționează să își mențină frontierele închise și după încheierea măsurilor de distanțare socială, Craig Tiley, președintele Tennis Australia și directorul Openului Australiei, a evocat într-un comunicat dat publicității marți posibilitatea ca turneul să se dispute cu porțile închise, fiind vizate și reguli stricte de izolare pentru toți jucătorii veniți din străinătate, care ar putea fi plasați un anumit număr de zile în carantină, în hoteluri din Melbourne, la sosirea lor pe pământ australian.

„Cu o asemenea dependență de călătoriile internaționale, analizăm ceea ce vom putea face dacă jucătorii vor trebui plasați în carantină pentru o anumită perioadă, înainte de a se putea deplasa liber prin Australia. Dacă adunările publice vor fi în continuare neautorizate sau foarte limitate anul viitor, lucrăm la posibilitatea de a organiza un eveniment pentru difuzori (fără public – n. red.)”, a precizat Craig Tiley.

„Acestea sunt două dintre numeroasele scenarii pe care le examinăm. Trebuie să fim pregătiți pentru o evoluție a contextului. Nu se știe ce măsuri utilizate în prezent pentru a opri răspândirea virusului vor trebui să fie aplicate în continuare pe termen mediu și lung”, a adăugat oficialul australian.

Următoarea ediție a Openului Australiei la tenis este programată în perioada 18-25 ianuarie la Melbourne, fiind precedată de o altă competiție importantă care va avea loc pe pământ australian, ATP Cup, al cărei start este prevăzut pe 4 ianuarie.

Adauga un comentariu