Razboi în Ucraina

Austria transmite că Rusia este pregătită „să discute un schimb de prizonieri”, deși negocierile cu Ucraina sunt înghețate

Publicat: 27 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Austria transmite că Rusia este pregătită să discute un schimb de prizonieri deși negocierile cu Ucraina sunt înghețate
Putin l-a asigurat pe cancelar că eforturile pentru un schimb de prizonieri se vor intensifica

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a asigurat pe cancelarul austriac, Karl Nehammer, că este pregătit să discute un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina.

Cei doi lideri au discutat astăzi, 27 mai, despre posibilitățile unui schimb de prizonieri, în cadrul unui apel telefonic care a durat 45 de minute. Informația a fost transmisă în cadrul unui comunicat al apelului Cancelariei austriece.

Putin l-a asigurat pe cancelar că eforturile pentru un schimb de prizonieri se vor intensifica

Potrivit cancelariei Austriei, Vladimir Putin i-a oferit asigurări liderului austriac că „eforturile pentru un schimb de prizonieri de război vor fi intensificate”.

„Dacă este într-adevăr pregătit să negocieze este o întrebare complexă , a adăugat Nehammer.

Putin i-a mai spus lui Nehammer că Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) va „avea acces liber la prizonierii de război”, cerând ca acest acces să fie acordat și prizonierilor de război ruși din Ucraina. Liderul rus a oferit omologului său austriac „o evaluare a situației în contextul operațiunii militare speciale în curs de protejare a Donbasului”, a spus Kremlinul, folosind un eufemism standard pentru a se referi la invazia Ucrainei.

Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat tot astăzi, că negocierile cu Ucraina sunt înghețate la inițiativa Kievului și că acest lucru contrastează cu afirmațiile lui Volodimir Zelenski despre necesitatea negocierilor la cel mai înalt nivel, relatează agenția TASS.

„În primul rând, negocierile sunt acum înghețate prin decizie și în conformitate cu linia aleasă de partea ucraineană, ceea ce este în contrast absolut cu declarațiile lui Zelenski”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„În general, conducerea Ucrainei face în mod constant declarații care se contrazic, ceea ce nu ne permite să înțelegem pe deplin ce vrea partea ucraineană și dacă este gata să adopte o abordare sobră și să realizeze starea reală a lucrurilor”, a adăugat Peskov.

Adauga un comentariu