Economic Local

Autobuzele și tramvaiele sunt dezinfectate zilnic de CTP Iași

Publicat: 29 feb. 2020

În contextul apariției multor cazuri de gripă și viroze respiratorii, autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public Iași care ies zilnic la stradă sunt dezinfectate zilnic. În total este vorba despre 116 autobuze, 4 microbuze și 77 de vagoane. Acestea sunt supuse unui proces de dezinfecție și igienizare și în timpul zilei, la capetele de traseu.
La capetele de linie din Dacia, Canta, Copou, Dancu, CUG-Selgros și CUG-Tehnopolis, echipele de curățenie utilizează soluția profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă pe suprafețele de contact, barele de susținere, validatoarele, marginile scaunelor etc. De asemenea, pe timpul nopții este folosită, în plus, și o soluție profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir), procedură ce va fi repetată la fiecare 24 de ore.

Acțiuni repetate zilnic

Acțiunea se realizează pentru a diminua puterea de răspândire a gripei și a virozelor.

„Compania de Transport Public Iași a instituit aceste măsuri pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă și a virozelor respiratorii, prin acțiuni zilnice repetate de acest tip. În cursul zilei, echipele de curățenie igienizează și dezinfectează fiecare vehicul în parte, folosind o soluție profesională”, au declarat reprezentanții CTP Iași.loading...

Adauga un comentariu