Economic Local

Autocar burdușit cu țigări de contrabandă și alcool, oprit în drum spre Franța

Publicat: 12 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autocar burdușit cu țigări de contrabandă și alcool oprit în drum spre Franța

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit nu mai puțin de 966 de pachete de țigări de diferite mărci și băuturi alcoolice ce urmau să ajungă pe piața neagră din Franța. Pe data de 10 februarie, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe șoseaua Huși-Iași, în zona localității Drânceni, un autocar care avea cursa ocazională pe ruta R. Moldova-Franța. Autocarul înmatriculat în România era condus de cetățeanul român V.N., în vârstă de 43 de ani.

„La controlul efectuat asupra mijlocului de transport și persoanelor, conducătorul auto a declarat că deține cantitatea de 10 pachete de țigări și 4 sticle de băuturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial, din localitatea Huși, pentru un control amănunțit”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Mărfurile erau ascunse în locuri greu accesibile

În urma controlului, în compartimentul pentru bagaje și în locuri greu accesibile, polițiștii au descoperit, ascunse și nedeclarate, 19.320 de țigarete (966 de pachete de țigări) de diferite mărci și 5.5 litri de băuturi alcoolice, cu timbru de acciză R. Moldova. Atât țigările, cât și cantitatea de alcool aparțineau șoferului.

„Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 14.800 de lei, a fost confiscată. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu