Actualitate

Autoritățile au emis reguli stricte! Angajații care prezintă aceste simptome vor fi trimiși acasă!

Publicat: 27 apr. 2020

Toate unitățile care au program de funcționare pe perioada pandemiei trebuie să respecte aceste recomandări. Nimeni nu intră la lucru fară a-i fi verificată temperatura. Angajații care au aceste simptome vor fi trimiși acasă.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași recomandă unităților care au program de funcționare în această perioadă să respecte recomandările generale privind conduita socială în prevenirea răspândirii COVID-19. Astfel, persoana numită ca fiind responsabilă de verificarea măsurilor suplimentare de igienă are obligația de a verifica temperatura corporală a angajaților, accesul la locul de muncă fiind permis doar în cazul în care persoana este afebrilă. În cazul în care, în timpul programului, un angajat prezintă cel puțin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultăți de respirație, durere în gât, va anunța medicul de medicină a muncii responsabil al unității. Responsabilul este obligat să verifice dacă toți angajații au fost dotați cu mănuși, măști, halate, cizme etc. pe toată durata programului de lucru. Totodată, acesta trebuie să verifice dacă întreg personalul are analize medicale periodice la zi.

Distanță între angajați chiar și în pauza de masă

DSP Iași a anunțat faptul că personalul angajat al unităților care funcționează în această perioadă trebuie să poarte și să folosească, pe durata programului de lucru echipamentul de protecție: mănuși, halate, șorțuri, etc. Totodată, acesta este obligat ca, înainte de-ași pune masca, să se spele pe mâini cu apă și săpun și să folosească dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool 70 la sută sau produse pe bază de clor. Masca se pune acoperind complet atât nasul, cât și gura, asigurându-se că nu există spații deschise între față și mască. Atât în timpul programului de lucru, cât și în pauză, angajații trebuie să mențină distanța de cel puțin 1,5 metri față de colegi.

Adauga un comentariu