National

Autoritățile chineze au emis o alertă sanitară pentru ciuma bubonică și au interzis consumul animalelor care ar putea transmite boala

Publicat: 07 iul. 2020

Autoritățile chineze au emis o alertă de nivel 3 cu privire la ciuma bubonică după apariția unui caz în Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză. Alerta de nivel 3 interzice vânarea și consumul de animale care ar putea transmite ciuma.

Cazul a fost semnalat în orașul Bayannur, fiind vorba de un cioban care, în prezent, este plasat în carantină, iar starea lui de sănătate este stabilă. Încă nu este clar cum a contractat boala.

Cazurile de ciuma bubonică se întâlnesc frecvent la nivel mondial. Madagascar a înregistrat peste de 300 de cazuri în timpul unui focar în 2017. În luna mai a anului trecut, două persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o ​​după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății din Ulaanbaatar, capitala Mongoliei, a declarat pentru BBC că rinichii și carnea crudă de marmotă sunt considerate de localnici un remediu foarte eficient, noteaza digi24.ro, care citeaza BBC. În ciuda acestor cazuri, este puțin probabil să ne confruntăm cu o nouă epidemie, a declarat un medic infecționist din cadrul centrului medical Stanford.

„Spre deosebire de secolul al XIV-lea, acum știm cum se transmite această boală”, a spus medicul Shanti Kappagoda. „Știm cum să prevenim apariția acestei boli. De asemenea, putem trata pacienții cu antibiotice eficiente”.

Adauga un comentariu