Razboi în Ucraina

Autorul masacrului de la Bucha. Comandantul trupelor ruse a îndeplinit ordinul dat de Vladimir Putin

Publicat: 05 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autorul masacrului de la Bucha. Comandantul trupelor ruse a îndeplinit ordinul dat de Vladimir Putin
Locotenent-colonelul Omurbekov Asan-Bekovich ar fi responsabil de crimele de război din Bucha

Întreaga comunitate internaţională s-a întrebat cine este autorul masacrului de la Bucha, acolo unde peste 400 de persoane au fost ucise cu sânge rece. Identitatea preusupusului comandant al trupelor ruse a fost făcută publică de unele surse ale mass-media ucrainene.

Locotenent-colonelul Omurbekov Asan-Bekovich ar fi responsabil de crimele de război din Bucha.

Autorul masacrului de la Bucha este locotenent-colonelul Omurbekov Asan-Bekovich

Masacrul de la Bucha a înspăimântat întreaga planetă, unde soldaţii ruşi au făcut ravagii. Mărturiile supravieţuitorilor au lăsat fără cuvinte mii de oameni. Presupusul comandat al trupelor din Rusia este locotenent-colonelul Omurbekov Asan-Bekovich, potrivit unor surse ucrainene.

Aceleaşi surse afirma că responsabilii pentru crimele de război sunt militari ruşi din cadrul unităţii de artilerie din estul Siberiei. Potrivit activiştilor InformNapalm, Brigada 64 de Artilerie Motorizată era comandată de rusul care a îndeplinit ordinul lui Vladimir Putin.

În urma atacului, sute de victime au fost descoperite pe străzile din Bucha şi este estimat că ar fi unul dintre cele mai mâie masacre de la debutul operaţiunii militare din Ucraina. De la apariţia imaginilor, mai multe organizaţii au început să investigheze faptele şi au tras concluzia că există o serie de dovezi clare de execuţii în masă şi violuri petrecute în perioada 27 februarie – 14 martie 2022. Reamintim faptul că informaţiile prezentate sunt varianta Ucrainei, Rusia dezmintind. Acestea nu au putut fi verificate din surse independente din cauza nenumaratoarelor fake news-uri identificate de la începutul războiului.

Decedaţii, aruncaţi într-o groapă comună

Pe lângă sutele de persoane decedate, cei care au supravieţuit au relatat faptul că ocupanţii şi-au construit o cazarmă în subsolul unei locuinţe, iar în camera alăturată ar fi împuşcat civili. De asemenea, acolo ar fi fost un alt fel de punct de comandă, un centru din care direcţionau acţiunile din oraş.

Unele victime au fost descoperite cu mâinile legate la spate cu panglică albă – semn folosit de ucraineni ca să arate că sunt civili.

După ce au fost analizate imaginile din satelit, jurnaliştii de la The New York Times afirmau că mulți dintre civili au fost uciși în urmă cu mai mult de 3 săptămâni, când armata Rusiei controla acest oraş. Asta după ce oficialii ruşi au negat vehement crimele şi au susţinut că imaginile sunt „o farsă”.

Astfel, în urma masacrului, toate victimele au fost ridicate şi conduse într-o groapă comună făcută cu un utilaj de mari dimensiuni.

Președintele Volodimir Zelenski se va adresa ONU

În urma înregistrării masacrului care a zguduit lumea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis să se adreseze Organizației Națiunilor Unite pentru a deschide o anchetă și astfel a afla cine sunt responsabilii.

„Aș dori să scot în evidență faptul că suntem profund interesați de o anchetă cât mai completă și mai transparentă, ale cărei rezultate vor fi aflate și explicate întregii comunități internaționale”, a menționat Volodimir Zelenski în discursul său video de marți dimineața.

Având în vedere faptul că locotenent-colonelul Omurbekov Asan-Bekovich ar fi autorul masacrului de la Bucha, cel mai probabil, acesta va fi tras la răspundere și va fi pedepsit în cazul în care se va dovedi că este vinovat.
Adauga un comentariu