Actualitate

Autostrada Moldovei, inaugurată ieri cu gropi face primele victime. Un accident mortal, evitat la milimetru – FOTO/ VIDEO

Publicat: 03 dec. 2020
Noua autostradă a Moldovei

Ieri, 2 noiembrie 2020, a fost inaugurat primul tronson al Autostrăzii Moldovei. După nici măcar o zi de la darea în trafic, autostrada a făcut primele victime şi un accident mortal a fost evitat la milimetru.

După cum se poate observa în imagini, din cauza gropii din asfalt pneul autoturismului marca BMW s-a tăiat. Şoferul a fost nevoit să sune la serviciile de tractări pentru a i se ridică maşina avariată.

Potrivit unor martori, mai multe echipe efectuează lucrări de reparaţie la Autostrada A7 – după ce o groapă a provocat mai multe daune şoferilor.

Au apărut primele probleme pe Autostrada A7 – Centura Bacaului. Un şofer şi-a crăpat o jantă şi cauciucul după ce a trecut peste o groapă apărută imediat după inaugurare.

Centura Bacaului – zona de autostrada a fost deschisă traficului miercuri, 2 decembrie, însă cu restricţii la Podul peste Bistriţa.

Președintele Klaus Iohannis a inaugurat cu iz electoral primul tronson de autostradă în Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, au anunțat ieri, 2 decembrie 2020, darea în trafic a unui nou tronson al Variantei Ocolitoare Bacău. Este vorba despre Obiectul 1 al obiectivului amintit, în lungime totală de 20,3 km, din care 16,2 km în regim de autostradă, ce face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Bogdan Vodă, ocolind municipiul Bacău prin partea de Est.
„Menționăm că tronsonul amintit este parte a Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani – Siret, reprezentând totodată și primul în regim de autostradă din regiunea Moldovei. Totodată, este al doilea tronson dat în trafic din cele trei componente ale Variantei Ocolitoare Bacău, după cel de legătură între DN 2 și DN 11. Cu acest obiectiv finalizat, gradul total de execuție pentru contractul Variantei Ocolitoare Bacău se apropie de 90 la sută.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019, acestea fiind executate de asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Contractul prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, durata prevăzută fiind de 36 de luni, cu o perioadă de garanție de 84 de luni de la data recepționării lucrărilor. Precizăm că darea în trafic propriu-zisă a primului tronson de autostradă din Moldova este preconizată pentru astăzi, 2 decembrie, ora 16:00, constructorul, de comun acord cu beneficiarul și cu organele de Poliție, menținând o restricție temporară de 90 km/oră”, a transmis DRDP Iași.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: „Avem o mobilizare extraordinară”

Deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău este programată la ora 13.00. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declara recent că acest tronson era realizat, în urmă cu un an, în proporţie de 27%.

„La începutul lunii septembrie am reuşit să dăm în trafic 7,3 kilometri din acest obiectiv. Vestea pe care ne-a dat-o constructorul astăzi (n.r. 2 decembrie 2020), şi anume că în câteva zile vom da în trafic acest obiectiv, este cea mai bună veste pe care putem să o dăm românilor, moldovenilor. Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, cei 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 kilometri din centura Bacăului. Avem o mobilizare extraordinară pentru că finalizăm acest proiect înainte de termen. Îl felicit pe antreprenor. Practic, în noiembrie anul trecut am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% şi iată îl aduce astăzi (n.r. 2 decembrie 2020), în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Comentarii
  • Asa e cand o deschizi in graba, din motive politice… S-a asfaltat intr-o nebunie intr-o saptamana. Clipurile de o saptamana in urma aratau ca erau multe portiuni nefinisate… E ca si cum ar veni la tine in casa unul sa-ti puna toata gresia intr-o dupa amiaza ca ai musafiri a doua zi…

  • Aia nu este autostrada !, este o centura a unui oras mare asa cum ar trebui sa fie in fiecare oras mare !, din pacate Iasul are doar un sfert de poteca pentru carute care cica este centura !, daca vreti sa stiti ce e aia autostrada cautati pe wikipedia ori altundeva !

Adauga un comentariu