Economic Local

Autoturism cu ITP fals și fără drept de circulație, depistat la controlul de frontieră

Publicat: 16 nov. 2019

Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat un bărbat aflat la volanul unui autoturism care avea autocolantul ce atesta efectuarea ITP fals și înmatricularea suspendată. În urmă cu două zile, cetățeanul român I.M., în vârstă de 24 de ani, a fost oprit de echipele Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași la volanul unui autoturism Mercedes. Mașina avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare din Norvegia.

„S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora, a rezultat că autocolantul care atesta efectuarea inspecției tehnice periodice aplicat pe reversul certificatului de înmatriculare nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, au precizat reperzentanții ITPF Iași.

Tânărul a spus că a abia a cumpărat mașina

Mai mult, oamenii legii au observat și faptul că mașina figurează în bazele de date cu înmatricularea suspendată de autoritățile din Norvegia. Tânărul a declarat că a cumpărat autoturismul în aceeași zi și nu știa despre neregulile din acte ale aestuia.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au mai precizat oficialii ITPF Iașiloading...

Adauga un comentariu