Magazin

Avantajele aplicării fondului de ten cu pensulă și cum să o folosiți

Publicat: 30 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avantajele aplicării fondului de ten cu pensulă și cum să o folosiți

Cum tehnicile de makeup devin din ce în ce mai avansate, la fel se întâmplă și în cazul ustensilelor de machiaj de pe piața din domeniu. De la bureței speciali, până la diverse tipuri de pensule, există o mulțime de accesorii ce vă pot ajuta să creați look-uri cât mai frumoase. De aceea, în articolul de azi, ne propunem să vă îndrumăm cu referire la pensulele pentru machiaj. O să vă vorbim despre cele două tipuri de pensule adecvate aplicării fondului de ten și cum să le folosiți astfel încât să obțineți rezultate fabuloase. Să începem!

Primul lucru care se observă la machiajele profesionale este tenul. Și anume, textura, modul de aplicare al produsului și strălucirea sa sunt factorii care duc la un rezultat de milioane. De aceea, vrem să vă ajutăm să alegeți pensula machiaj potrivită, pentru a obține look-uri senzaționale. Vă vom vorbi despre cele două tipuri de pensule pentru fond de ten existente și diferențele dintre ele, precum și vă vom prezenta avantajele folosirii unui astfel de accesoriu de makeup.

Dacă sunteți adepta fondului de ten lichid, ce oferă un finish strălucitor, sticlos și natural, atunci vă recomandăm pensula de machiaj plată și ascuțită. Puteți opta fie pentru una din păr natural, cum ar fi cele de capră, veveriță sau zibelină, sau pentru una din păr sintetic. Singura diferență este că cele din păr natural absorb mai mult produs, iar cele din păr sintetic sunt mai puțin calitative, însă se curăța mai ușor. O pensulă plată și ascuțită va oferi rezultatele cele mai atrăgătoare dacă o folosiți în felul următor: aplicați puțină presiune pe piele și faceți mișcări ușoare, de sus în jos. La final, pentru a estompa liniile fine, folosiți și un burete de makeup umed. Astfel, veți obține cel mai natural look posibil! Însă dacă sunteți adepta fondului de ten mat și adorați look-ul final profesional și rafinat, cu un aspect full-coverage, atunci optați pentru pensula pufoasă și rotundă. Aceasta va lucra de minune împreună cu produsele de tip pudră sau cremă, oferind o acoperire mare. Pentru o aplicare perfectă, vă recomandăm să folosiți pensula în felul următor: puneți puțină presiune pe piele și tamponați ușor cu fiecare mișcare. Puteți face și mișcări circulare, în special în zona pomeților și a gâtului, pentru a acoperi cât mai multă piele. Cât despre zona ochilor, atât cu pensula plată, cât și cu cea ascuțită, trebuie să tamponați ușor pentru a evita formarea liniilor nedorite. Și în cazul produselor tip pudră sau cremă puteți folosi un beauty blender la final, pentru estompare și matifiere completă. După ce perfecționați una din tehnicile explicate de noi, cu siguranță veți obține machiaje încântătoare. Iar acum, putem trece și la avantajele folosirii pensulelor de machiaj.

Printre avantajele folosirii pensulelor se numără următoarele:

  • Acoperire mare: spre deosebire de aplicarea fondului de ten cu degetele sau burețelul profesional, pensulele oferă o acoperire mult mai mare. Astfel, din doar câteva mișcări, veți reuși să vă machiați tot chipul, fără prea multe bătăi de cap.
  • Întindere rapidă: ce poate fi mai plăcut decât să vă puteți termina look-ul în câteva minute? Ei bine, cu o pensulă aleasă adecvat veți reuși numaidecât. Pensula pufoasă, pentru fondul de ten pudră sau cremă, va oferi cea mai rapidă întindere, iar pe locul doi se va situa pensula plată, pentru fondul de ten lichid. Indiferent de alegerea făcută, este garantat că vă veți termina machiajul în mai puțin de 10 minute.
  • Curățare ușoară: fie că optați pentru o pensulă din păr natural, fie pentru una din păr sintetic, curățarea va fi mai simplă ca niciodată. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți puțin săpun lichid, să spumați bine ustensila de makeup și să o clătiți cu apă din abundență. Apoi, lăsați-o la uscat pe un prosop curat și dimineața următoare vă veți putea bucura din nou de avantajele folosirii sale.
  • Aspect final profesional: dacă aplicarea cu degetele sau burețelul lasă uneori de dorit, aplicarea fondului de ten cu o pensulă specială vă va oferi un aspect profi. Machiajul dumneavoastră va arăta de parcă ați fost la salon, de fiecare dată când vă veți afișa cu el în oraș. Cu siguranță vă veți impresiona prietenele și partenerul.

Și iată cum, după citirea sfaturilor noastre, ați ajuns la final. Sperăm că acest articol v-a fost de folos și că acum ați înțeles pe deplin utilitatea acestor pensule. Dacă vă doriți și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Pe această cale, vă dorim happy makeup!

Adauga un comentariu