Magazin

Avem voie sa spalam in ajunul Craciunului? Ce zic preotii

Publicat: 23 dec. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avem voie sa spalam in ajunul Craciunului Ce zic preotii
1

Se spala in ajunul Craciunului? Multe persoane se intreaba daca este sau nu pacat sa speli rufe pe 24 decembrie. Iata raspunsul!

Se spala in ajunul Craciunului? Vine Craciunul, insa inainte de ziua in care ne bucuram de Nasterea Domnului, pe care o sarbatorim cu daruri sub brad si cu bucate alese, trebuie sa trecem de Ajun.

Ajunul Craciunului este momentul in care facem ultimele pregatiri, insa, pe de alta parte, trebuie sa tinem cont de superstitiile care ne-au ramas mostenire, pentru ca totul sa ne mearga bine.

Se spala in ajunul Craciunului? Si tinand cont de faptul ca ajunul Craciunului pica intr-o zi de luni si nu este nicio sarbatoare cu cruce rosie, gospodinele pot spala pe 24 decembrie.

Ce nu ai voie insa sa faci in ajutul Craciunului?

1. O superstitie ne invata ca in noaptea de Craciun nu trebuie sa deschidem usa nimanui pentru ca ne va zbura norocul din casa.

2. Nu este bine ca noaptea de Ajun sa te prinda in grajdul plin cu fan si cu atat mai mult sa dormi in fan, pentru ca acum boii prind glas omenesc si povestesc despre Nasterea Domnului, iar acest lucru trebuie sa fie ascuns urechilor si privirii oamenilor.

3. Se spune ca pentru a avea noroc, in decursul vietii, nu trebuie sa mananci nimic in ajun de Craciun. Mai mult, in ziua de Ajun cand gospodinele ies prima data in curte trebuie sa adune cateva surcele pe care mai apoi sa le imprastie prin casa, aceste surcele se numesc "pui".

4. Cei care cresc albine nu trebuie sa dea nimic din casa in ziua de Ajun, pentru ca albinelor sa le meraga bine si sa nu le piarda la roit, conform click.ro.

5. In Ajunul Craciunului nu se bea rachiu, intrucat se spune ca aceasta a fost inventat de diavol, care apoi isi bate joc de cel ce-l bea, zicand ca rachiul are intaietate inainte tuturor bucatelor.

6. Traditia spune ca in Ajunul Craciunului nu e bine sa te bati, nici macar in gluma, cu cineva, caci faci buboaie peste an.

Adauga un comentariu