Prima pagină » Actualitate » Avertisment sumbru de la un europarlamentar: „Bulgaria, România şi Croaţia nu vor fi primite în Schengen”
Avertisment sumbru de la un europarlamentar: „Bulgaria, România şi Croaţia nu vor fi primite în Schengen”

Avertisment sumbru de la un europarlamentar: „Bulgaria, România şi Croaţia nu vor fi primite în Schengen”

23 nov. 2022, 20:21,
în Actualitate

Europarlamentarul bulgar Petăr Vitanov (Partidul Socialist Bulgar/ S&D) le-a declarat jurnaliştilor de la Strasbourg că, în opinia sa, „Bulgaria, România şi Croaţia nu vor fi primite în Schengen”.

Vitanov a explicat că se vorbeşte despre pregătirea separării Bulgariei de România, inclusiv de Croaţia. Unele ţări încearcă să speculeze acest lucru, iar multe altele nu doresc o astfel de separare, deoarece nu există niciun temei.

„Aceasta ar fi o variantă extrem de negativă pentru noi şi o umilinţă politică pentru ţara noastră. Cred că obiectivul numărul unu este să dejucăm aşa ceva. Nu există motive legale, tehnice sau politice, pentru care ar putea exista vreo separare între noi şi celelalte două ţări care sunt candidate la Schengen”, a subliniat europarlamentarul, informează Rador.

Bulgaria „atârnă ca o piatră de moară pentru celelalte două ţări”

Potrivit acestuia, Bulgaria „atârnă ca o piatră de moară pentru celelalte două ţări”, iar motivul este că nu au un guvern care să își asume o responsabilitate termen mediu şi lung. De aceea, consideră el, că statele membre „ne ignoră și ne umilesc”

„Motivul este că nu avem guvern, nu are cine să-şi asume angajamente pe termen mediu şi lung. Este foarte convenabil ca statele membre să ne ignore şi să ne umilească”, a subliniat Vitanov, adăugând că partidele din Bulgaria trebuie să fie mult mai active.

Petăr Vitanov: „Aceasta include o societate care trebuie să ştie că ne umilesc”

În opinia sa, doar prin mobilizare generală se poate spera la un rezultat mai bun. Acesta susține că

„Aceasta include o societate care trebuie să ştie că ne umilesc, partide politice care să folosească întregul set de instrumente pentru discuţiile interparlamentare, precum şi un guvern care dispune de multe pârghii de influenţă”, a remarcat europarlamentarul bulgar.

Potrivit acestuia, „reprezentanţele diplomatice ale Bulgariei trebuie să fie, de asemenea, mai activ implicate. Este necesară o analiză juridică pentru a stabili dacă o separare ar putea avea loc în mod pur legal. Motivul este că în Parlamentul European şi în Comisia Europeană a fost luată decizia privind admiterea Bulgariei şi României în Schengen”, transmite bulgarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`