Actualitate

Avertismentul lui Raed Arafat: „Vom continua să avem probleme“

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertismentul lui Raed Arafat Vom continua să avem probleme
Avertismentul lui Raed Arafat: „Vom continua să avem probleme“

Avertismentul lui Raed Arafat. Șeful DSU susține că prelungirea stării de alertă se impune în România. Faptul că în ultimele zile a crescut numărul de cazuri noi de infectare ne arată că vom avea probleme în continuare, precizează Arafat.

„Starea de alertă nu aduce ceva în plus față de ce este acum, dar poate să continue anumite măsuri compensatorii pe care noi le-am solicitat pentru a putea relaxa anumite restricții”, a spus Raed Arafat.

„Din punct de vedere al situațiilor de urgență, noi avem trei stări: starea de normalitate, starea de alertă și starea de urgență.

Deasupra acestor trei stări mai există starea de asediu, în caz de război. Noi nu suntem în situația de normalitate, nu am ajuns acolo. Încă nu știm care va fi evoluția”, a spus Arafat.

„Procentul contează foarte mult. Noi am observat în ultimele zile din nou o creștere a procentului, asta înseamnă că noi vom continua să avem probleme. Pentru aceste probleme trebuie să putem să găsim soluții imediate”, a precizat doctorul Raed Arafat.

Avertismentul lui Raed Arafat: „Vom continua să avem probleme“

Șeful DSU susține că nu suntem în stare de normalitate, încă n-am ajuns la normalitate”. Raed Arafat a explicat, în contextul în care a crescut numărul persoanelor infectate cu COVID-19 (și numeric, dar mai ales procentual din numărul de teste), că starea de alertă este necesară. Asta pentru că vom continua să avem probleme. Iar pentru care trebuie să găsească soluții imediate. „Nu avem cum, pentru fiecare problemă, să mergem să scoatem o Hotărâre de Guvern sau o lege“, a menționat Raed Arafat.

”Starea de alertă ne permite să ducem mai departe ce facem și să justificăm măsurile pe care le luăm”, a adăugat Raed Arafat. Mai mult, șeful DSU a mai transmis că dacă noi spunem populației că am intrat în starea de normalitate, ar fi un mesaj periculos.

Raed Arafat a mai precizat că dacă nu păstrăm măsurile compensatorii, e posibil să nu mai ținem sub control creșterea cazurilor și s-ar putea să ajungem la o situație riscantă, în care să luăm măsuri mai dure, care vor fi mult mai greu de luat în contextul actual de discuții. Șeful DSU susține că un val doi va fi mult mai greu de stopat.

Județe cu creștere alarmantă a infecțiilor!

Pe prima poziție în topul județelor cu cele mai multe noi cazuri de Covid-19 se află Brașovul. Conform Grupului de Comunicare Strategică, peste 40 de noi cazuri au apărut în acest județ, în ultimele 24 de ore.

Iată care sunt județele cu cele mai multe noi cazuri: Brașov – 45, Brăila – 32, Buzău – 32, București – 30, Argeș – 21 și Bistrița-Năsăud – 21.

Dintre cele 21.999 de persoane confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reprezentanții guvernului reiau apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară. Este vorba despre purtarea măștii în spații închise sau păstrarea distanței față de alte persoane. Dar și evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.

În absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități.

Adauga un comentariu