Actualitate

Avertismentul lui Virgil Musta legat de COVID-19: „În aer există riscul să fie aceste particule cu coronavirus!

Publicat: 07 iul. 2020
ALT=«dr-virgil-musta»
Avertismentul lui Virgil Musta legat de COVID-19: „În aer există riscul să fie aceste particule cu coronavirus!

Dr. Virgil Musta lansează un avertisment legat de COVID-19. Medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara vorbește despre riscul de transmitere al coronavirusului prin intermediul instalaţiilor de aer condiţionat.

Declarațiile lui Musta pornesc de la un studiu efectuat de mai mulţi cercetători. Aceștia au solicitat OMS să reevalueze modalitatea de transmitere a noului coronavirus, cerând să ia în calcul și varianta particulelor mici de COVID-19 care stau în suspensie în aer.

„Am văzut un film foarte interesant despre această transmitere şi existenţa particulelor mici care stau în suspensie în aer mai mult timp faţă de cele mari, care coboară mai repede şi contaminează şi suprafeţele. Eu cred că cercetătorii au vrut să atragă atenţia că există acest risc, risc care implică măsuri de precauţie sporită, adică exact cele trei reguli de aur. În încăperi unde este aglomerat este foarte important să păstrăm distanţarea fizică, să purtăm măşti şi să ne spălăm pe mâini. Chiar dacă nu suntem în direct contact cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu virus”, a spus dr. Virgil Musta.

Avertismentul lui Virgil Musta legat de COVID-19: Măsurile luate trebuie respectate

Dr. Virgil Musta a spus, pe fondul creșterii numărului de infectări cu COVID-19 în România, că românii sfidează măsurile luate și nu țin cont de gravitatea bolii și nu respectă măsurile de prevenire.

Virgil Musta face un apel la români să înțeleagă că că trebuie să respecte în continuare măcar măsurile minimale de prevenire a infectării cu coronavirus: păstrarea distanțării sociale, evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștii de protecție sau spălarea cât mai des a mâinilor. De altfel, el susține că a văzut și tratat până acum multe cazuri, de la cele mai ușoare, până la forme severe, a văzut oameni luptându-se din greu cu boala și că are toate motive să spună lumii că amenințarea este cât se poate de reală. La fel ca alți români, și el dorește revenirea la normalitate, dar spune că totul depinde de cum gestionăm situația.

„Oamenii trebuie să evalueze corect riscurile, să respecte măsurile de precauție și să aibă grijă a și alții să le respecte, să evite zonele aglomerate. Cu toții ne dorim să putem petrece această vară liniștiți. Toți merităm reîntoarcerea la normalitate, la libertate, dar în contextul actual aceasta se poate realiza numai treptat, cu respectarea regulilor de către toți.”, a declarat medicul.

COVID-19 nu se poate lua din apă

Dr. Alexandru Rafila susține că noul coronavirus nu se poate contacta din apa mării sau de pe plajă. Totuși, în cazul în care o persoană care merge la mare alege să se distreze în club, acolo există riscul de a se infecta cu COVID-19.

„Din apa mării nu se ia. De pe plajă nu se ia. Dacă mergi la club şi stai într-un spaţiu foarte aglomerat, interacţionezi cu foarte multe perosane, atunci se ia. Dacă mergem, dansează şi petrec împreună la o anumită distanţă, lucrul ăsta se poate desfăşura fără niciun fel de problemă”, precizează Alexandru Rafila.

Medicul adaugă că noul coronavirus nu dispare vara și, mai mult, lipsa respectării regulilor poate duce la o creștere a numărului de cazuri.

„Boala se transmite şi în sezonul cald şi era probabil să se întâmple aşa pentru că în marea majoritate populaţia este receptivă. Se poate îmbolnăvi, nu are niciun fel de imunitate”, a precizat reprezentantul României la OMS.

Comentarii
  • bai labarbugiilor,spuneti oamenilor ca doar pastila cu cianura te fereste de covid ,nu exista imunitate pe nici un termen te poti inbolnavi 1 si sa mori sau de mai multe ori cu final tot moartea sau sechele grave pe cate zile ve-i mai avea !!!!

Adauga un comentariu