Razboi în Ucraina

Avertismentul lui Volodimir Zelenski: ,,Urmează o criză alimentară globală”

Publicat: 22 mai 2022
Volodimir Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente

Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente. O criză energetică va urma rapid unei crize alimentare dacă Ucraina nu va primi ajutor pentru a-și debloca porturile, spune președintele.

După o întâlnire cu premierul portughez António Costa, Zelenski acesta a declarat presei:

Comunitatea mondială trebuie să ajute Ucraina să deblocheze porturile maritime, altfel criza energetică va fi urmată de o criză alimentară și multe alte țări se vor confrunta cu ea.

„Rusia a blocat aproape toate porturile și toate oportunitățile maritime de a exporta alimente – cerealele noastre, orzul, floarea-soarelui și altele. O mulțime de lucruri. Va fi o criză în lume.

A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm țările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare”, a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit The Guardian.

El a adăugat că o modalitate de deblocare a porturilor ar fi prin intermediul unei soluții militare, care ar implica procurarea de noi arme de la aliați.
Comentarii
  • mai mult vezi mutra lui Putin de n-as mai vedea mutra criminalului Putin in vecii vecilor, Amin, peste tot mutra lui Putin si ce crime a mai ordonat, moarte tie criminal nazist

  • Ca foametea planetara vine din cauza RUSIEI , ESTE FOARTE ADEVARAT. Zelinski este un EROU care lupta cu eroii ucrainieni pentru pamantul ucrainean dar putin, putin, putin si alti bolsevici criminali mereu ,mereu, rusia, rusia mereu, mereu chiar imi vine sa vomit , putin va fi impuscat curand, in sfarsit, da-o dracului de rusia, rusi si putin-ul lor

  • In Ucraina fac astia acuma o conserva de nu stiu ce peste cu slava pe capac si cu Zelenschi pe eticheta. E asa cum il arata aicea, sucarit si cu capul intr-o parte. Am vazut-o la unul cu masina de UA cand s-a oprit la popas si a mancat.

  • Un ticalos ordinar care minte asa cum respira. A nenorocit o tara intreaga. S-o spuna lu mutu ca n-a stiut ce urmeaza. Si-a facut fortificatii, deci pregatea un razboi.

Adauga un comentariu