International

Avertismentul unui cercetător german cu privire la valul 2 de CoVid-19: „Cu cât aerul e mai uscat…”

Publicat: 07 iul. 2020

Un expert german atrage atenția cu privire la riscurile unui val 2 de coronavirus în toamnă. Chiar dacă în acest moment vremea călduroasă din Europa încetinește răspândirea virusului, asta nu înseamnă că acesta a dispărut. Când vor exista din nou condițiile de mediu care favorizează infectarea, vom vorbi, cu siguranță, despre al doilea val de CoVid-19 și nimeni nu știe acum care va fi intensitatea acestuia.

Cel mai optimist scenariu

Dr. Tobias Welte, profesor de medicină pulmonară și membru al grupului de lucru CoVid-19 în Germania, a explicat ce anume va influența intensitatea celui de-al doilea val de CoVid-19 în lume și cum putem să ne protejăm de infectare. Tobias Welte a declarat că, în unele țări, se observă deja apariția celui de-al doilea val de coronavirus.

„De exemplu, Iranul este o țară cu o creștere zilnică a cazurilor după ce ajunsese la un nivel scăzut, iar acum există un al doilea val, care poate fi din cauza sărbătorilor religioase. (…) Există și alte țări, de exemplu, Germania, unde nu este nicio creștere dacă te uiți la întreaga țară, dar există focare localizate. Unele dintre aceste focare sunt, de exemplu, fabricile de prelucrare a cărnii”, a declarant Welte într-un interviu pentru Europa Liberă.

Nu se știe ce intensitate va avea

Când vor exista din nou condițiile de mediu care favorizează infectarea, vom vorbi, cu siguranță, despre al doilea val de CoVid-19 și nimeni nu știe acum care va fi intensitatea acestuia, spune expertul din Germania.

„Ei bine, virusul nu a dispărut și nu a dispărut în niciuna dintre țările europene, iar noi trăim într-o lume globală. Dacă deplasările vor fi permise și frontierele vor fi redeschise, virusul se va răspândi din nou. Estimarea mea este că va fi un al doilea val în toamnă, iar intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinată. Nimeni nu știe.”

Vaccinul nu va fi gata până vine valul doi

Din păcate, apariția celui de-al doilea val nu poate fi prevenită, dat fiind că nu vom avea un vaccin până la jumătatea anului viitor, în cel mai optimist scenariu. „Nu va exista un vaccin până la mijlocul anului viitor – dacă avem noroc. Așadar, probabilitatea de a găsi un vaccin nu este atât de mare și nu există un tratament eficient. Singurul lucru pe care îl putem face este, chiar dacă începem redeschiderea, să aplicăm măsurile de prevenire, care au avut succes. Cea mai importantă dintre acestea este distanțarea socială.”

Adauga un comentariu