Actualitate

Avertizare ANM! Meteorologii anunță vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște

Publicat: 04 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertizare ANM Meteorologii anunță vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște
După o bună perioadă de vreme în care au fost înregistrate temperaturi scăzute, mercurul din termometre a mai crescut

Meteorologii anunță că, de Paşte, sunt prognozate ploi în jumătate de ţară, în timp ce în restul teritoriului prognoza arată o vreme frumoasă. Ce temperaturi se vor înregistra în noaptea de Înviere.

După o bună perioadă de vreme în care au fost înregistrate temperaturi scăzute, mercurul din termometre a mai crescut. De curând, specialiștii Administrației de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea în noaptea de Înviere și în ziua de Paște.

Ce temperaturi se vor înregistra în noaptea de Înviere

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că în ziua de duminică, de Paște, mai ales în jumătatea estică a țării, vremea va fi frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nivel local să consemnăm și averse pe parcursul după-amiezii și al serii de duminică spre luni.

„Temperaturile la scara întregii țări în ziua de duminică la nivelul maximelor vor fi de 15-25 de grade, mai ales în vest şi sud-est, şi cu 22 de grade în Capitală, 15-18 grade pe litoral și o vreme frumoasă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, minime cuprinse între 4 până la 13-14 grade în vestul țării, 10 grade în Capitală. Pe litoral, o vreme normală din punct de vedere termic, 19-20 de grade și temperatura apei mării de 14-15 grade.”, a declarat vineri Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat că săptămâna viitoare, luni și marți, vor fi înregistrate temperaturi de 26-27 de grade Celsius, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

Cum va fi vremea în perioada 6 – 20 mai

Meteorologii anunță că, în săptămâna 6 -13 mai 2024, temperaturile vor fi apropiate față de cele normale pentru această perioadă și vremea va fi frumoasă în aproape toată țara. Ploile, însă vor fi în creștere în aproape toate zonele din țară.

În intervalul 13 – 20 mai, meteorologii au anunțat o scădere a temperaturilor în majoritatea zonelor din țară. De asemenea, precipitațiile vor fi în scădere în zonele montane și în sud-vest, urmând ca în restul zonelor să fie apropiate de această perioadă.

Adauga un comentariu