National

Avertizare de ceață în mai multe județe din țară

Publicat: 15 ian. 2020

Ceața îngreunează traficul rutier din mai multe județe din țară. De asemenea, două porturi au fost închise de autorități. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe foarte multe drumuri importante din țară circulația rutieră se desfășoară dificil, în condiții de vizibilitate redusă, din cauza ceții dense.

Fenomenul este întâlnit în Capitală, pe autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu – Agigea și pe artere din județele Constanța, Tulcea, Olt, Dolj, Dâmbovița, Călărași, Bacău, Galați, Iași, Vrancea, Arad, Bihor, Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu și altele. Din cauza ceții dense, au fost închise porturile Constanța Nord și Constanța Sud – Agigea.

Recomandările polițiștilor

”Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare al vehiculului și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte.

De asemenea, atragem atentia pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, se arată într-un comunicat de presă.loading...

Adauga un comentariu