Actualitate

Avertizare DSP Dolj: În 51 de localități, apa conține bacterii extrem de periculoase

Publicat: 02 aug. 2021
Apă de la robinet

Luni, 2 august, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a emis o avertizare care vizează 51 de localități, în care apa conține bacterii extrem de periculoase. S-au constatat depășiri mari ale normelor de nitriți și nitrați, potrivit Antena 3.

În mai bine de jumătate din localităţile doljene, apa nu este potabilă, iar oamenii au fost sfătuiți să nu bea deloc. După ultimul control, s-a descoperit că apa este contaminată cu bacterii periculoase.

Sunt 51 de localităţi din judeţul Dolj în care apa nu este potabilă. Oamenii au fost sfătuiţi să nu consume apă şi să o folosească doar pentru uz menajer.

51 dintre localităţi înseamnă mai mult de jumătate dintre localităţile din mediul rural, în care iată apa nu este bună de băut. Au descoperit inspectorii de la Direcţia de Sănătatea Publică faptul că este contaminată cu bacterii periculoase, dar şi că sunt depăşiri mari ale normelor de nitriţie şi nitraţi din apa care li se livrează prin reţeaua de alimentare publică cu apă.

În 51 de localități, apa conține bacterii extrem de periculoase

Nu o dată s-a întâmplat că după ce au consumat apă de la robinet să se simtă rău şi să prezinte simptome ale unor infecţii pe care le dau aceste bacterii, cum ar fi de pildă e-coli, care a fost descoperit. Au prezentat greaţă, vărsături şi o stare alterată generală. Cei de la DSP au dat amenzi şi avertismente şi au cerut administratorilor reţelelor de distribuţie să rezolve de urgenţă această situaţie.

Adauga un comentariu