National

Avertizare MAE: Grevă națională în Italia la nivelul transportului aerian

Publicat: 22 sept. 2021
Noi cazuri de coronavirus la Ambasada de la Londra și în cadrul Centralei MAE
Ministerul Afacerilor Externe

Mai multe organizații sindicale din Italia au anunțat organizarea unei greve naționale la nivelul transportului aerian în data de 24 septembrie 2021, atenționează Ministerul Afacerilor Externe.

Zborurile efectuate pe rutele naționale și internaționale, cu plecare sau sosire pe aeroporturile din Italia, vor fi perturbate.

Autoritățile italiene recomandă consultarea paginilor de internet ale Ministerului Infrastructurii și Transporturilor și Autorității Aeronautice Civile Italiene, precum și site-urile oficiale ale aeroporturilor și ale companiilor aeriene.

Alitalia, compania națională italiană de transport aerian, va ieși de pe piața aeriană luna viitoare și va fi înlocuită de un nou transportator național, Italia Air Transport (ITA). Comisia Europeană finațează cu 1,35 miliarde de euro noua companie aeriană, dar ITA intenționează să angajeze doar un sfert din cei 10.000 de angajați Alitalia.

Angajații care se află în pericolul de a-și pierde locul de muncă protestează de săptămâni întregi. Vineri este planificată o grevă națională pentru a cere un tratament mai bun și respectarea contractelor anterioare, potrivit Associated Press.

Adauga un comentariu