National

Avertizare prin sistemul RO-ALERT în Prahova! În mai multe secții ar fi suspiciuni de COVID-19

Publicat: 27 sept. 2020
Avertizare prin sistemul RO-ALERT
Avertizare prin sistemul RO-ALERT

S-a dat alarma în mai multe comune din Prahova, unde mai mulți utilizatori de rețele de telefonie mobilă au primit mesaj tip RO-ALERT în care erau atenționați de faptul că în mai multe secții ar fi suspiciuni de COVID-19. Autoritățile au reacționat imediat și au dezmințit informația. În prezent, oamenii legii îl caută vinovatul sau vinovații.

Mesaje RO ALERT de suspiciune cu infecție COVIID-19 în câteva secții de votare din Prahova
La nivelul mai multor comune din județul Prahova a fost recepționat un mesaj de avetizare similar Ro-Alert prin intermediul căruia cetățenii ar fi fost anunțați că la nivelul anumitor secții de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID -19. „Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Precizăm că aceste mesaje nu au fost remise de vreo instituție publică, ci de persoane fizice rău intenționate, care doresc să inducă în eroare alegătorii”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Cu ce acte poți vota la scrutinul din 27 septembrie 2020

Cetățenii pot vota la secțiile de vot la care sunt arondați, având asupra lor actul de identitate. Conform Legii 115/ 2015, prin act de identitate se înțelege:

– cartea de identitate;
– cartea electronică de identitate;
– cartea de identitate provizorie;
– buletinul de identitate;
– pașaportul diplomatic;
– pașaportul diplomatic electronic;
– pașaportul de serviciu;
– pașaportul de serviciu electronic;
– în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Secțiile de votare se vor închide la 21:00, oră la care președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția. Alegătorii care se vor prezenta la urne vor trebui să poarte mască de protecție în cabina de vot. În cazul în care au uitat masca acasă, autoritățile le pun la dispoziție în secția de votare unde va fi și dezinfectant.

Adauga un comentariu