Actualitate

Aveti grija unde intrati. Ce a patit o tanara in cabinetul unui medic din Iasi

Publicat: 08 feb. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ O tanara din Iasi nu va mai calca niciodata in cabinetul acestui medic @ Pentru Nicoleta Miron, un consult oftalmologic s-a transformat intr-un cosmar @ Explicatia medicului este halucinanta

O tanara din Iasi a plecat plangand din cabinetul unui medic oftalmolog, dupa ce i-a spus ca este la un pas de orbire. Nicoleta Miron, in varsta de 21 ani, a mers la un medicul oftalmolog, deoarece avea un disconfort la ochiul stang, pe fondul unei afectiuni mai vechi. Pe 1 februarie 2016, tanara a mers la un cabinet oftalmologic din Iasi, pentru a-si schimba ochelarii de vedere si de acolo i s-a recomandat sa consulte un medic oftalmolog in legatura cu leziunea pe care o avea la ochiul stang. Impreuna cu prietenul ei, au intrat in primul cabinet oftalmologic care le-a iesit in cale, CMI al medicului Carolina Homoranu, situat pe bulevardul Nicolae Iorga din Iasi. Tanara nu si-a inchipuit ca un medic este in stare sa se comporte in asemenea hal cu un pacient.

„Am sa spun la toti cunoscutii sa ocoleasca acest cabinet oftalmologic, pentru ca nu mi se pare corect ca un medic sa aiba un astfel de comportament. Pe ochiul stang mi-a aparut o pata, o cicatrice, dupa o leziune veche, care s-a vindecat de la sine. Cand am mers sa-mi schimb ochelarii de vedere, mi s-a recomandat sa fac niste analize mai amanuntite. Mi s-a spus ca nu este nimic grav, dar este bine sa ma vada un specialist. Eram impreuna cu prietenul meu si am intrat in primul cabinet oftamologic, la dr. Carolina Homoranu. Asta s-a intamplat pe 1 februarie. Doamna doctor Homoranu mi-a facut mai multe teste, analize si mi-a spus ca am o infectie fungica, diagnosticul fiind de keratita fungica (keratita descrie inflamarea corneei-n.r.). Totul a decurs normal pana aici. La un moment dat, doamna doctor Homoranu mi-a spus ca am o afectiune foarte grava si trebuie sa o tratez de urgenta, pentru ca imi pierd vederea la ochiul stang si o sa-mi afecteze si celalalt ochi. Am inceput sa intru in panica. Doamna doctor a insistat sa-mi spuna cat de grava este situatia si ca voi ajunge oarba. Am fost la un pas de a face un atac de panica”, a declarat Nicoleta Miron.

Tratamentul din strainatate

Tanara sustine ca medicul oftalmolog i-a atras atentia ca tratamentul este foarte scump si il poate procura din strainatate. „Nu va puteti imagina prin ce stari am trecut cand medicul Homoranu mi-a spus ca am sanse mari sa orbesc. Ne-a spus ca exista un singur tratament, foarte scump, pe care il poate procura numai dumneaei, din strainatate. Mi-a spus ca un flacon costa 200 lei si, in prima etapa a tratamentului, imi trebuie 5 flacoane pe saptamana. M-a avertizat ca tratamentul este de durata si pot sa apara riscuri. Nu a omis sa-mi spuna de mai multe ori cat de grava este situatia si cat de aproape sunt de orbire”, a spus Nicoleta Miron.

Pacienta a cerut parerea a inca doi medici oftalmologi

Prietenul tinerei, care a asistat la toata discutia, a decis sa ceara si parerea altui medic. „Prietenul meu a hotarat sa mergem si la alt medic, pentru ca nu ne-am fi permis sa platim un tratament atat de scump. Mai mult, eram foarte speriata de faptul ca mai am un pic si orbesc. Am fost consultata de inca doi medici oftalmologi, Galan si Pavel. Ambii medici mi-au spus ca nu este ceva grav si se poate trata si sa nu-mi fie frica. Medicii Galan si Pavel mi-a spus ca nici nu exista vorba de orbire. Ii sfatuiesc pe cei care au nevoie de medic oftalmolog sa evite cabinetul dr. Carolina Homoranu”, a spus Nicoleta Miron.

Medicul Homoranu se apara

Medicul oftalmolog a tinut sa precizeze ca a oferit doar o varianta de tratament pacientei si i-a sugerat sa se adreseze unei clinici de specialitate. „Nu discutam pe vorbe. Pacienta nemultumita trebuia sa faca o reclamatie scrisa, nu verbala. Nu ma intereseaza ce spune. Atata o duce mintea. Trei ore am pierdut cu aceasta pacienta. I-am spus sa se adreseze unei clinici de specialitate. I-am prezentat doar o varianta de tratament. Daca nu stie, sa-si urmareasca interesul. Persoana care o insotea a spus ceva legat de scoaterea ochiului”, a declarat medicul oftalmolog Carolina Homoranu. Pacienta a platit pentru serviciile oferite de medicul oftalmolog.

Adauga un comentariu