International

Aviz celor cu probleme pulmonare: Inhalatorul ucigas, disponibil in farmacii

Publicat: 16 iun. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aviz celor cu probleme pulmonare Inhalatorul ucigas disponibil in farmacii
1

Inhalator interzis in SUA, dar disponibil in Marea Britanie si Europa. Un studiu realizat de americani demonstreaza ca numarul deceselor a crescut dupa utilizarea acestuia.

Inhalatorul utilizat pentru a imbunatati respiratia persoanelor care sufera de boli pulmonare, inclusiv bronsita cronica si emfizem ar putea creste riscul de deces cu 52 %, se arata in studiu.

Pacientii care au folosit inhalatorul Spiriva Respimat, unul dintre cele mai noi dispozitive aparute si vandute  pe piata medicamentelor, creat de Boehringer Ingelheim si Pfizer, s-a dovedit a fi un risc real  confor studiilor clinice care au inclus 6500 de persoane.

Inhalatorul, care este prescris si vandut in Marea Britanie si Europa, nu a reusit sa fie introdus si in SUA.

Inhalatorul este utilizat pentru a trata boli pulmonare obstructive cronice, sau BPOC, a patra cauza de deces la nivel mondial. BPOC, de obicei, rezulta in urma catorva decenii de fumat.

Dr. Sonal Singh, de la Johns Hopkins University School of Medicine, Statele Unite a declarat ca: „Ceea ce credem ca se intampla este ca inhalatorul contine o concentratie mai mare de tiotropium decat ar trebui si care ar putea fi cauza principala a cresterii ratei de deces in randul persoanelor care il folosesc.”

Asociatia pentru Alimente si Medicamente din SUA a remarcat un numar in exces de decese in urma unui studiu realizat pe un esantion 17.000 de pacienti.

Noul studiu a fost publicat in „British Medical Journal”.

Cercetatorii au constatat ca riscul de deces la pacientii care utilizeaza inhalatorul Respimat pe baza de tiotropium au un risc cu 52% mai mare de a muri decat pacientii care au folosit un placebo.

Reprezentantii companiei farmaceutice Pfizer si Boehringer Ingelheim au declarat ca au luat la cunostinta rezultatele studiului si vor revizui produsul.

Impactul negativ asupra vanzarilor ca urmare a raportului ar putea fi  beneifc unui produs concurent numit Advair GlaxoSmithKlin.

Majoritatea persoanelor care sufera de BPOC utilizeaza inhalatori pentru a le ajuta sa respire mai bine si mai mult de o jumatate de milion de retete pentru inhalatoare pe baza de tiotropium au fost emise in Marea Britanie numai anul trecut.

Adauga un comentariu