Local

Avocat, acuzat la Iaşi de abuz de încredere! Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată, pentru că le-a tras clapa câtorva sute de asistenţi maternali (EXCLUSIV)

Publicat: 03 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avocat acuzat la Iaşi de abuz de încredere Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pentru că le-a tras clapa câtorva sute de asistenţi maternali EXCLUSIV
Un avocat a fost trimis în judecată de procurorii ieşeni sub acuzaţia de abuz de încredere

Un avocat este acuzat la Iaşi de abuz de încredere. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis ieri în judecată pe Vasile Popa, membru al Baroului Vaslui. În cadrul dosarului, Sindicatul Naţional al DGASPC Vaslui, prin reprezentantul Gică Creţu, este parte vătămată

Un avocat este acuzat la Iaşi de abuz de încredere. Aşadar, ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis în judecată pe Vasile Popa, membru al Baroului Vaslui.

În cadrul dosarului, Sindicatul Naţional al DGASPC Vaslui, prin reprezentantul Gică Creţu, este parte vătămată. Acum, urmează ca instanţa să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi vor asculta ce au de spus toate părţile implicate pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Un avocat este acuzat de abuz de încredere

Aşadar, avocatul vasluian Vasile Popa (45 de ani) este acuzat acum, la Iaşi, de abuz de încredere. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Avocatul din cadrul Baroului Vaslui, Vasile Popa, este acuzat de abuz de încredere. Inculpatul fusese împuternicit printr-o procură notarială, de către membrii Sindicatului Naţional al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, să ridice o sumă de bani, în numele membrilor sindicatului. A fost vorba despre o sumă de bani ce ar fi trebuit ridicată după emiterea unei sentinţe civile de către Tribunalul Vaslui”, a declarat ieri procurorul Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Vasile Popa nu a recunoscut cuantumul sumei de returnat

În acelaşi timp, anchetatorii ieşeni spun că avocatul vasluian Vasile Popa ar fi ridicat 1,462 de miliarde de lei vechi, după emiterea sentinţei civile amintite. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„În perioada decembrie 2017–decembrie 2018, inculpatul ar fi ridicat 1,462 de miliarde de lei vechi. Acesta nu ar fi returnat suma de 613.412 lei către 712 asistenţi maternali. La audieri, inculpatul a recunoscut că ar avea de returnat o sumă de bani către Sindicatul Naţional al DGASPC Vaslui, însă a contestat cuantumul acestei sume”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, procurorul Adina Bocai.

În cursul zilei de ieri, reporterii cotidianului BZI l-au contactat pe avocatul vasluian, dar acesta a refuzat să comenteze pe marginea situației. Acum, avocatul vasluian Vasile Popa, acuzat la Iaşi de abuz de încredere, va fi nevoit să dea socoteală în faţa judecătorilor.

Adauga un comentariu