Actualitate

Avocatul Adrian Cuculis, despre ce riscă Traian Băsescu după accidentul rutier provocat azi în Capitală

Publicat: 22 mai 2022
RA-APPS anunţă că cererea de chemare în judecată privind evacuarea lui Traian Băsescu este în curs de redactare şi va fi depusă la instanţa competentă în intervalul 02-06.06.2022

Traian Băsescu a provocat, astăzi, un accident rutier în Capitală. Avocatul Adrian Cuculis a comentat incidentul şi a precizat ce riscă fostul preşedinte în această situaţie.

Traian Băsescu s-a dus singur la Brigada Rutieră, la Biroul de Accidente Ușoare ca să raporteze accidentul.

Fostul președinte susține că a lovit de fapt un semafor, dar polițiștii rutieri spun că ar fi vorba despre o mașină.

Pentru că Traian Băsescu nu se află la prima abatere de acest gen, avocatul Adrian Cuculis a precizat care ar putea fi sancțiunile în cazul său.

„El a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași nr de telefon şi asigurare ești pasibil de a avea permisul suspendat.

El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la 3 puncte de amendă, deci câteva sute de lei.

Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Traian Băsescu nu este la primul accident de circulație. În 2008, cu o zi înainte de summitul NATO, a tamponat o mașină care oprise în fața lui, pe bulevardul Regina Elisabeta.

Cinci ani mai târziu, a fost implicat într-un accident identic, la Otopeni.

În acest context, avocatul Adrian Cuculis a precizat:

„Fiecare dintre noi are un cazier contravențional. Deci dacă lucrurile aşa stau şi a primit mai multe amenzi contravenționale situaţia ar putea fi considerată un soi de recidivă şi la un moment dat punctele acumulându-se încet, încet să-i fie suspendat şi dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Aş mai reaminti o chestiune. S-au modificat lucrurile. Nu mai avem maxim 90 de zile, avem o jumătate de an când i se poate suspenda permisul de conducere. Deci o să fie amendat fără discuție”, a conchis avocatul Adrian Cuculis.
Comentarii
  • Incredibilllllll !!!!! Ce tupeu să facă accident ,trebuie arestat și condamnat cu 25 de ani de închisoare.Sunteți jenanți,ați găsit știre bomba.

  • Io fi dat plrțu meu ceva de tras —-și a văzut încrucișat —-sau se gîndea la găoaza lui nuți cînd erau la căcăceni—-

Adauga un comentariu