Actualitate

Avocatul patronului firmei care a făcut deratizarea în Timișoara: „Nu știa cât e de letală substanța”

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avocatul patronului firmei care a făcut deratizarea în Timișoara Nu știa cât e de letală substanța

Patronul firmei care s-a ocupat de acţiune cumpărase substanţa extrem de periculoasă de pe piaţa neagră, mai exact de la o cunoştinţă, a declarat avocatul acestuia. Mai mult, avocatul Călin Stăiculescu le-a spus jurnaliștilor că bărbatul nu a știut că substanța poate deveni letală.

”A declarat cu lux de amănunte de unde a procurat substanțele, cum a efectuat deratizarea, în ce condiții. Din punctul lui de vedere, nu avea de unde să știe gradul de periculozitate al acestei substanțe. Nu avea de unde să știe că e atât de toxică, de letală. A cumpărat substanța de la o cunoștință care comercializează astfel de produse. Știa că e mai puternică decât cele pe care le folosea în mod uzual, însă nu a știut că e atât de toxică. A fost și el surprins de cum s-au derulat lucrurile”, a spus avocatul Călin Stăiculescu.

Bărbatul, care s-a ocupat el însuşi de acţiunea de deratizare, a fost reţinut pentru 24 de ore. Și este urmărit penal pentru omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise. El a folosit fosfura de aluminiu în două scări de bloc şi un hotel. Autorităţile au făcut verificări şi la o grădiniţă, însă acolo nu s-au găsit probleme.

În prezent, 28 de persoane din blocul în care doi copii şi o femeie au murit după efectuarea deratizării, sunt internate în spitale din Timișoara, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii. Astfel, la Spitalul „Louis Ţurcanu” sunt internaţi 16 copii în stare stabilă, care au fost evaluaţi marţi dimineaţă.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” sunt internate nouă persoane, toate stabile. Nu se înregistrează nicio înrăutăţire a stării de sănătate, însă pacienţii prezintă încă simptomatologie digestivă (greţuri, vărsături), deşi rezultatele analizelor sunt îmbunătăţite. Alţi trei adulţi, în stare stabilă, sunt internaţi la Spitalul Municipal Timişoara.

Adauga un comentariu