National

Avocatul Poporului va ataca la CCR ordonanța pe sănătate și posibil și pe cea privind alegerile anticipate

Publicat: 15 feb. 2020

Avocatul Poporului va ataca la Curtea Constituțională OUG pe sănătate, care dă acces spitalelor private la bani publici și poate și ordonanța privind alegerile anticipate. O decizie va fi anunțată săptămâna viitoare, când va fi gata analiza de oportunitate.

În ce privește ordonanța pe sănătate, care dă acces spitalelor private la bani publici, în cadrul programelor naționale, Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat la Digi 24 că sesizarea este pregătită și va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare Curții Constituționale.

În schimb, OUG privind alegerile anticipate este încă în analiză și Avocatul Poporului va decide săptămâna viitoare dacă va sesiza sau nu Curtea Constituțională.

„Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate ordonanțele de urgență sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi evident le analizăm și în funcție de ce rezultă din analiză noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR.

Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 (de OUG adoptate de guvernul Orban în ședința din 4 februarie-n.r.) sau mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiză noastră”, a declarat Weber pentru RFI România.

Referitor la OUG privind alegerile anticipate, Avocatul Poporului a spus: „E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care își așteaptă rândul, pentru că am primit și din partea Asociației Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe în analiză (…). Săptămâna viitoare vom decide”.

Adauga un comentariu