National

Băiatul exploatat sexual de părintele Marin de la Videle primea, în schimb, mâncare și haine

Publicat: 28 apr. 2021

 

Preotul prins în flagrant, luni seară, în tip ce făcea sex cu adolescent dintr-un centru de plasament, îi promisese minorului că, dacă „este cuminte”, îl va duce într-o vacanță exotică. Părintele Marin de la Videle, așa cum este cunoscut în rândul enoriașilor, îl cunoscuse pe băiat, în calitate de preot, încă de când acesta era mic, însă ar fi început să-l exploateze sexual numai după ce a împlinit vârsta de 14 ani. Legat de acuzațiile care i se aduc, preotul a refuzat să dea declarații în fața anchetatorilor.

Pe numele său adevărat Marian Ene, părintele Marin a oficiat, o viață întreagă, într-o biserică din Videle, județul Teleorman. Acesta era vizitat de sute de credincioși, între care și persoane publice, care fie îl aleseseră ca duhovnic, fie îi cereau să le ghicească viitorul. Și asta, pentru că părintele Marin era un ghicitor cunoscut, care „deschidea cartea” contra unor sume care, potrivit unor surse din mediul bisericesc, ajungeau și la 3.000 de lei.

Primul scandal legat de numele acestuia a izbucnit la începutul anului, când a reclamat la Secția 24 că este șantajat de mai mulți bărbați, cu o filmare compromițătoare, din care reieșea că întreține relații sexuale cu aceștia. Întrebat de oficialii Bisericii Ortodoxe despre conținutul imaginilor respective, părintele Marin a răspuns că sunt niște simple trucaje și a promis că își va dovedi nevinovăția cu ajutorul unui expert. Totuși, reprezentanții Arhiepiscopiei Alexandriei și Teleormanului au decis ca, până atunci, Marian Ene să fie suspendat, iar locul lui, la parohia din cartierul Fotăchești, să fie luat de fiul său, considerat un preot cu har.

Părintele Marin a invocat dreptul la tăcere

Tot în acea perioadă, judiciariștii Secției 24 au înregistrat un denunț conform căruia părintele respectiv ar întreține relații sexuale cu un minor cazat în Centrul de Plasament „Pinocchio”, din sectorul 1. Timp de aproape patru luni, anchetatorii au făcut tot ce le-a stat în putiință pentru a dovedi cele afirmare de denunțător și pentru concretizarea anchetei cu o prindere în flagrant. După sute de ore de muncă, polițiștii au stabilit că Marian Ene se întâlnește cu un adolescent în vârstă de 16 ani, care fuge din centrul de plasament pentru a se întâlni cu părintele într-un apartament deținut de acesta în Capitală.

Sursă material: gândul.info

Comentarii
Adauga un comentariu