Prima pagină » Culinar » Baiț pentru pulpe de pui la cuptor. Cum să oferi preparatului un plus de savoare

Baiț pentru pulpe de pui la cuptor. Cum să oferi preparatului un plus de savoare

29 sept. 2023, 14:06,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim un baiț pentru pulpe de pui la cuptor trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari. Pentru a face niște pulpe de pui la cuptor fragede, gustoase și aromate, trebuie să gătim mai întâi un baiț perfect. Iată cum să oferi preparatului un plus de savoare.

Baiț pentru pulpe de pui la cuptor

Atunci când vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat gustos, fraged și aromat, putem face niște pulpe de pui la cuptor. Pentru a fi savuroase trebuie făcut un baiț aromat, condimentat, care să completeze perfect gustul pulpelor de pui făcute la cuptor.

Pulpele de pui sunt ideale de făcut la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest preparat poate fi pregătit cu diferite sosuri aromate sau cu un baiț delicios. Baițul se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple succesul va fi garantat. Pentru un baiț aromat vom avea nevoie de 3 linguri de sos de soia, 2 linguri de ulei, 2 lingurițe de cimbru tocat, 8 pulpe de pui dezosate, 2 căței de usturoi.

Într-un bol se combină ingredientele, se amestecă foarte bine apoi se toarnă baițul peste pulpele de pui. Acestea se lasă la marinat timp de câteva ore apoi se pune carnea într-o tavă unsă cu ulei și se dă la cuptor.

Trucuri simple pentru un preparat delicios

Baițul aromat este nelipsit dacă vrem să pregătim niște pulpe de pui la cuptor sau un piept de pui fraged și aromat. Pentru un baiț perfect pentru un piept de pui la cuptor vom avea nevoie de jumătate de cană de oțet de mere, 3 linguri de muștar, 3 căței de usturoi, jumătate de lămâie, jumătate de cană de zahăr brun, 2 lingurițe de sare, 6 linguri de ulei, piper negru măcinat și 6 bucăți de piept de pui dezosat.

Într-un vas mare se amestecă toate ingredientele pentru baiț apoi se adaugă carnea de pui în baițul aromat. Se acoperă carnea pusă în baiț cu o folie alimentară și se lasă timp de câteva ore pentru ca aromele să pătrundă în carnea de pui.

După aceea se scoate carnea și se pune într-o tavă cu tot cu baiț și se gătește la cuptor, dar poate fi făcută carnea de pui și la grătar. O altă rețetă gustoasă pe placul multora dintre noi este cea cu pulpe marinate la cuptor. Pentru această rețetă vom avea nevoie de 4 pulpe, 2 linguri de muștar, 2 linguri de miere, 2 linguri de susan, jumătate de linguriță de rozmarin, 3 linguri de ulei, 1 lămâie, sare și piper după gust.

Dacă vrem să pregătim niște pulpe de pui la cuptor putem face un baiț aromat, care să ofere un plus de savoare cărnii. Pulpele de pui gătite la cuptor în baiț vor fi fragede, gustoase și pe placul tuturor celor de la masă. Pulpele de pui la cuptor pot fi servite și cu un sos dulce-acrișor sau picant, în funcție de preferințe. La fel de bine, pulpele merg și cu o garnitură aromată. Nu trebuie să lipsească salatele asortate, care să completeze perfect gustul pulpelor de pui în baiț și gătite la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`