Prima pagină » Stiri si curiozitati » Balta vrăjitoarelor, locul bântuit unde a fost decapitat Vlad Țepeș

Balta vrăjitoarelor, locul bântuit unde a fost decapitat Vlad Țepeș

12 apr. 2024, 15:27,
în Stiri si curiozitati

Atât magia neagră cât și misterele întunecate încă îi bântuie pe localnicii din comuna Ștefănești, de lângă București. În pădurea de lângă acest sat, se află renumita Baltă a Vrăjitoarelor. Locul unde, conform unor legende, a fost decapitat Vlad Țepeș și în fiecare an se adună oborul vrăjitoarelor.

Balta vrăjitoarelor se află adânc în pădure, chiar dacă are o întindere de doar 50 de metri pătrați, această apă a rămas în memoria localnicilor ca unul dintre cele mai bântuite locuri. Ea se află în pădurea Boldu-Crețuleasca, undeva, în nordul orașului București.

Balta vrăjitoarelor, unul dintre cele mai bântuite locuri din țară

Vrăjitoarele țigănci care fac atât farmece cât și magie neagră, se adună aici în fiecare an, de Sfântul Gheorghe, de Sânziene și de Sfântul Andrei, nopți în care, potrivit superstițiilor, se deschid porțile cerului dar și ale iadului. Aici, vrăjitoarele își fac magia și blestemele, susținând că orice vrajă se împlinește cu siguranță. De asemenea, se presupune că de aici se pot întoarce spiritele din morți iar în timpul sărbătorii de Sfântul Andrei pământul arde în jurul bălții.

Chiar dacă nu credeți în vrăjitorii sau în legende, locul este unul foarte sinistru. Nici un animal nu se apropie de această baltă fie sălbatic sau domestic. Oricât de însetate ar fi ele, refuză să bea apa de aici. De asemenea, de-a lungul timpului au fost observate fenomene foarte stranii cum ar fi fulgerele globulare sau furtuni și vijelii iscate din senin doar în această zonă.

Ce este cel mai ciudat este că această balta, indiferent de anotimp sau vreme, nu se modifică, nu seacă nici nu se extinde. Localnicii mai cred că orice obiect ai arunca în această balta va dispărea, chiar dacă adâncimea ei este doar de un metru.

Mărturie stă și faptul că în 1977, după cutremurul care a zguduit România, tone de moloz au fost aruncate aici de autoritățile comuniste, în încercarea de a scăpa de rămășițele clădirilor distruse, dar balta nu și-a schimbat forma sau nu a secat.

Aici ar fi locul decapitării lui Vlad Țepeș.

Domnitorul Țării Române, Vlad Țepeș, ar fi fost decapitat în locul unde a apărut această baltă. El și-a găsit moartea la început de noiembrie în anul 1476, când, împreună cu domnitorul Ungariei, Regele Matei, a atacat armata otomană, însă când se aștepta cel mai puțin, el a fost trădat de boieri și decapitat. În locul unde a fost omorât se presupune că au mai fost omorâți și 180 de soldați din garda lui personală. Capul lui Vlad a fost tăiat iar pielea a fost scoasă de pe craniu și umplută cu fân pentru a fi trimisă sultanului ca dovadă. Aici, unde a fost măcelărit Vlad Țepeș și ostașii lui, se spune că s-a creat această balta, craniul lui împreună cu trupul tăiat bucăți aflându-se la fundul bălții.

Conform folclorului, domnitorul a fost înmormântat la Mănăstirea Snagov, dar săpăturile arheologice din jurul acestei biserici făcute de Dinu Rosetti acum aproape 100 de ani au demonstrat că, de fapt, în mormântul lui Vlad Țepeș erau doar oase și cranii de cal. Alți istorici susțin că trupul lui Vlad a fost înmormântat la Mănăstirea Comana, loc sfânt ctitorit de domnul țării românești și aflat la doar 50 de km de Balta Vrăjitoarelor. Istoricii însă nu au putut stabili cu exactitate data și locul morții temutului voievod.

Ce este cert e că legendele de la Balta Vrăjitoarelor sunt pline de mister și enigme care încă rămân să fie deslușite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *