Sport

Băluță: „Fotbalul fără spectatori e zero!”

Publicat: 27 apr. 2020

Alexandru Băluță, atacantul echipei cehe Slovan Liberec, a povestit cum s-a antrenat la nivel mental în perioada de pauză cauzată de pandemia de coronavirus.
Fostul component al Universității Craiova a reluat pregătirile în sistem organizat de pe 20 aprilie și are un tonus excelent, după ce soția sa, Diana, a născut zilele trecute o fetiță, Anastasia.
Împrumutat de Slavia Praga la Slovan, Băluță (26 de ani), fost fundaș la Jiul, Bacău și Farul, și-a dezvăluit și marele său vis.

„A fost o perioadă dificilă, o perioadă care-mi va rămâne mult timp în cap, dar am fost optimist în fiecare zi și am avut noroc de părinții mei care au reușit să fie alături de mine în tot acest timp. M-am antrenat zilnic și am respectat programul echipei, deși e greu mental să te antrenezi de unul singur atât de mult timp. De pe 20 aprilie am reluat oficial antrenamentele și sunt extrem de bucuros că am revenit din nou pe teren, mi-era foarte dor, cred că e un sentiment experimentat de toți sportivii. Dar fotbalul fără spectatori este zero! Prin ei trăim și noi, ca jucători. Totul prinde viață când tribunele sunt pline. Spectatorii dau sens acestui sport și fără ei nu simțim cu adevărat că jucăm fotbal”, a spus Băluță.

Adauga un comentariu