Rețeta Banana Bread este tradițională din America de Nord. Aceasta dăinuie încă din 1933, când a fost publicată într-o carte de bucate. Deși, nu este un preparat specific românesc, acum câțiva ani, rețeta a ajuns și pe teritoriul nostru, în Europa.
La noi, această „pâine cu banane” este denumită și chec pufos cu banane. Așadar, deși are funcția teoretică de pâine la americani, românii o văd mai mult ca pe un desert ușor. Acesta este simplu de pregătit și nu necesită un decor extravagant, însă gustul său aromat ne va da pe spate.
Ce ingrediente sunt necesare pentru un chef pufos cu banane
Acest preparat nu necesită foarte multe ingrediente. În mod evident, vom avea nevoie de banane, elementul esențial din această rețetă fără de care desertul nu ar mai exista. Trebuie să alegem bananele corespunzător, astfel, vom avea nevoie de patru banane coapte foarte bine. Pe lângă acestea ne va mai trebui și niște unt cu ceva mai multă grăsime. Cel mai indicat este cel cu 82% grăsime. Ne vom folosi de aproximativ 100-120 de grame de unt. Vom mai pregăti și 230-250 de grame de făină albă de grâu și una-două lingurițe de praf de copt. Va mai fi nevoie și de două ouă potrivite.
Desigur, pentru a îndulci desertul ne vom folosi de aproximativ 170-200 de grame de zahăr brun, pentru un gust cât mai autentic. Dacă doriți, puteți pune 100 de grame de zahăr și 70 de grame de miere de albine, dacă doriți o savoare deosebită și o textură mai fină.
Pentru cât mai mult gust și mireasmă, vom mai adăuga și o esență de vanilie, alături de un pliculeț de zahăr vanilat. Unele persoane adaugă și niște scorțișoară alături de niște nucă mărunțită, însă acest lucru este opțional, după preferințele fiecăruia.
Banana Bread, rețetă – Cum se prepară
Pentru toată lumea, primul pas ar trebui să constea în preîncălzirea cuptorului. Acesta trebuie setat la 180 de grade. Tava pentru chec se poate unge cu puțin unt sau se poate pune direct hârtie de copt.
Pregătim un vas în care vom pune făina albă de grâu alături de cele două lingurițe de praf de copt și le amestecăm bine până se incorporează. Unii oameni adaugă și puțin bicarbonat de sodiu, însă acest lucru este la alegerea fiecăruia.
Într-un alt castron vom amesteca foarte bine untul, zahărul brun pregătit, esența de vanilie alături de celelalte arome suplimentare alese (precum scorțișoara sau nuca) și un praf de sare. Orice rețetă, chiar și cea de desert are nevoie de puțină sare.
După ce acestea s-au omogenizat, vom adăuga și cele două ouă, după care mixăm iarăși.
Următorul pas este să decojim bananele și să le pisăm foarte bine. Acestea vor fi adăugate în compoziția cu untul și mirodeniile alese. Trebuie să omogenizăm totul foarte bine. După ce finalizăm acest proces, vom adăuga treptat în amestec, făina combinată cu praful de copt și mixăm din nou.
După ce acest pas este gata, putem turna compoziția în tava pentru chec deja pregătită. Timpul de coacere este de aproximativ o oră, însă ne putem folosi de testul cu scobitoarea pentru a ne asigura că desertul este destul de copt.
Rețeta Banana Bread este una ușoară și simplă de preparat. Aceasta se poate servi cu orice ocazie și este garantat că ne va mângâia papilele gustative cu aromele sale minunate.