Local

Băncile şi firmele de leasing nu mai acordă acum credite! „Mințile luminate” din Guvern, Florin Cîțu și Ludovic Orban, au blocat întreaga economie!

Publicat: 29 apr. 2020

Din cauza incompetenţei ministrului Finanţelor Florin Cîțu şi a premierului Ludovic Orban, băncile şi firmele de leasing din România nu mai acordă acum credite! Economia naţională este într-un blocaj total!

Toată economia naţională este blocată din cauza pandemiei de COVID-19 și din cauza incompetenței guvernanților care, vremelnic, conduc această țară. Măsurile pentru relansarea economiei au întârziat să apară, dar și mai grav au apărut situații în care efectiv firmele care vor să facă un credit sau să cumpere o mașină sau un utilaj în leasing nu o mai pot face. De ce s-a ajuns aici? Din cauza finanțiștilor de renume mondial (ca și Elena Ceaușescu), așa cum este Florin Câțu sau a premierului „vom face”, Ludovic Orban.

Guvernul României a emis o Ordonanța de Urgență, care prevede posibilitatea amânării ratelor la bancă până la o perioadă de 9 luni. Românii vor putea depune la bancă solicitare pentru amânarea ratelor în următoarele 45 de zile, până la jumătatea lunii mai. Ordonanța prevede posibilitatea amânării ratelor, cu condiția ca persoanele care solicită acest lucru să nu aibă restanțe.

Firmele de leasing nu mai acordă credite

Totul bine și frumos până aici! Dar ce se întâmplă cu acele firme care vor acum să contracteze un credit sau să-și cumpere o mașină sau un utilaj? Ar fi fost normal ca în această OUG să fie trecută și situația în care orice entitate contractează acum un credit să nu beneficieze de aceste posibilități de amânare a ratelor. E lesne de înțeles că dacă o firmă consimte să ia acum un credit, atunci își poate permite să plătească ratele, inclusiv din luna următoare și până la finalul anului. Totuși, băncile și instituțiile de creditare au blocat acum creditarea populației și a persoanelor juridice de frica faptului că oricine ia astăzi un credit, mâine poate depune solicitare de amânare a plății ratelor până la finalul anului.

Și atunci, ca să se protejeze de astfel de situații, băncile au blocat orice creditare în această perioadă. Dacă „mințile luminate” din Ministerul Finanțelor ar fi trecut în OUG faptul că „oricine ia credit în această perioadă își asumă faptul că va plăti ratele lunar, inclusiv pe durata prevederilor din ordonanța de amânare a ratelor”, atunci nu s-ar mai fi ajuns la un asemenea blocaj pe piața bancară. Și uite așa, întreaga economie este blocată în acest moment, iar acele firme care vor să investească în această perioadă, care vor să creeze locuri de muncă pe timpul pandemiei, sunt blocate din cauza incompetenței ministrului de Finanțe, Florin Cîțu și a premierului „vom face” Ludovic Orban.

Comentarii
  • Cat de ipocrit e BZI!!
    Dar de majoritatea parlamentara care a hotarat sa amane pana in ianuarie 2021 plata ratelor de ce nu spune nimic??!!
    Ziar aservit politic!

  • ce rate fratioare ca mie banca nu mi a acceptat ca nu este scoasa metodologia ,leasingul nu ne a aprobat inca amanarea ratelor la leasing lasa ma cu prostia asta care o spui tu PNL ul nu a facut nimic si l am votat si am crezut in el. si ce am facut l am dat jos pe dracu de dragnea si a venit taicasu ludovic in loc .

  • BZI numai baliverne indruga…. Auzi paralela intre ceauseasca si renumitul Catu. Ati citit macar o data CV-ul ministrului ? Daca nu …..ciocul mic….

Adauga un comentariu