Local

Bani pentru construcția sau renovarea sălilor de sport din școlile ieșene! Câți bani ajung la Școala „Otilia Cazimir”

Publicat: 11 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bani pentru construcția sau renovarea sălilor de sport din școlile ieșene Câți bani ajung la Școala Otilia Cazimir
Școala gimnazială „Otilia Cazimir” va avea o  nouă sală de sport

Primăria municipiului Iași intenționează să concretizeze mai multe proiecte pentru construcția sau renovarea sălilor de sport din unele școli. Printre acestea, se numără Școala „Otilia Cazimir”, Școala Gimnazială „George Coșbuc” și alte școli importante din Iași

Prin programul general de creare sau modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare, Primăria Iași dorește să aloce fonduri pentru construcția sau renovarea sălilor de sport din școlile din oraș care au nevoie de un spațiu ce respectă rigorile europene. Prima pe listă este Școala „Otilia Cazimir”.

 teren de fotbal
Unele școli vor beneficia de lucrări pentru terenurile de sport

Fonduri pentru construcția sau renovarea sălilor de sport

imagine ansamblu cu Scoala Gimnaziala „Ion Creanga”
La Școala Gimnazială „Ion Creangă” se vor finaliza lucrările în acest an

Municipalitatea ieșeană a organizat deja licitația pentru studiile de fezabilitate necesare pentru realizarea proiectului prin care la anumite școli se vor construi săli noi de sport sau se vor renova cele existente. Instituția principală este pentru moment Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”.

Licitația a fost câștigată de compania SC Protess Consulting SRL care se va ocupa cu studiile de fezabilitate pentru acest proiect pentru suma de 84.000 de lei, fără TVA. Suma completă fiind cu tot cu TVA de 99.960 de lei.

„După finalizarea documentației și după ce indicatorii tehnico-economici vor fi votați de Consiliul Local, vor fi alocate fonduri și va fi contractat un constructor pentru această investiție.

Tot la Școala „Otilia Cazimir”, Primăria modernizează și terenul de sport. Acesta este inclus într-un contract de modernizare a 21 de terenuri de sport ale unităților școlare, contract încheiat cu Adru Solution SRL pentru o sumă de 12.256.533 lei”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

La Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” învață 1161 de elevi care constituie 27 de clase din ciclul de învățământ primar și 15 clase din ciclul de învățământ gimnazial. În echipa de personal didactic sunt 27 de învățători și profesori pentru învățământul primar și 42 de profesori pentru gimnaziu.

imagine ansamblu cu Colegiul Național „Vasile Alecsandri”
Colegiul Național „Vasile Alecsandri” este pe lista prioritară pentru renovări pentru săli de sport

Câte școli vor fi înscrise în acest proiect

sala de sport liceu
Sălile de sport trebuiesc aduse la nivelul normelor europene

Pentru moment se așteaptă finalizarea construcției de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din cartierul Păcurari. Lucrarea este în valoare de 2.277.640,37 lei și este executată de Prima Construct S.R.L. cu termenul de finalizare până la finalul anului 2022.

Printre școlile vizate pentru acest proiect sunt Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” cu un proiect în valoare de 2.982.909,92 lei, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” cu fonduri de 2.837.614,5 lei și Școala Gimnazială „George Coșbuc” cu valoarea de 2.870.277,07 lei. Proiectul a fost atribuit către Prima Construct S.R.L. și Refconsteel S.R.L. printr-o asociere a celor două companii. Finalizarea celor trei săli de sport se dorește a fi în cursul anului 2023.

Vor fi incluse în proiect și alte școli sau licee din municipiu care ar avea nevoie de o astfel de investiție. Prin acest tip de proiecte se dorește aducerea la norme europene și compatibile cu anul 2022 a sălilor de sport sau a terenurilor care nu sunt conforme, din cadrul structurilor de învățământ ieșene.

În planurile municipalității pentru construcția sau renovarea sălilor de sport se află deja Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.

Adauga un comentariu