National

Bani pentru copiii care fac sport. Voucherele au valoarea de 300 de lei

Publicat: 04 sept. 2020
bani pentru copiii care fac sport
Guvernul acordă câte 300 de lei fiecărui copil la prima legitimare la un club sportiv

Guvernul dă bani pentru copiii care fac sport. Condiția pentru a primi un voucher în valoare de 300 de lei este să fie legitimați la un club sportiv. Actul normativ a fost adoptat în ședința de joi, 3 septembrie 2020 a Guvernului.

Bani de la Guvern pentru copiii care fac sport

Guvernul a adoptat joi seara un act normativ prin care acordă 30.000 de vouchere copiilor care fac sport. Condiția pentru a primi cei 300 de lei este să fie legitimați la un club sportiv. Executivul a adoptat acordarea acestui sprijin financiar pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

„Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat. Și aceasta tocmai pentru că există o nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România. Vorbim în primul rând tocmai pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc.”
Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului

Potrivit ministrului, importanţa acestui sprijin financiar pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv va avea efect. Ea va ajuta în primul rând la creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă.

Banii europeni pot fi accesați mai ușor

Guvernul a aprobat planul de măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

„A fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind mecanismul de gestionare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă. Acesta e necesar României pentru accesarea fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană. Practic, odată cu adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, se creează cadrul legal pentru elaborarea mecanismului şi gestionarea mecanismului de realizare a Planului naţional de Relansare şi Rezilienţă”, a declarat Ionel Dancă, joi, la finalul şedinţei de guvern.

Care este vârsta potrivită pentru începerea unui sport

Se spune că nu este vârstă prea mică sau prea mare pentru a practică un sport. Însă, cu cât e mai mic, cu atât corpul copilului se va dezvoltă mai armonios. La bebeluși se recomandă mișcările coordonate de părinți și e bine să fie „dați la apă” încă din primele luni de viață. Astfel, sunt cursuri de înot special concepute pentru bebeluși, în bazine special amenajate. Cu apă fără clor, pH echilibrat și temperatură optimă.

Există o vârstă pentru fiecare sport, însă cu cât încep mai de mici cu atât cresc șansele de a face performanță. Dacă e să ne luăm după manualele de specialitate, cele mai multe sporturi pot fi practicate încă de la 6-8 ani. Includem aici baschet, fotbal, handbal, hochei, rugby, golf, tenis, scrima sau judo.

Iar sporturile precum alergare viteză și fond, volei, polo, aruncare greutăți ori karate sunt mai potrivite de la 11-12 ani. După 13-14 ani, copilul poate fi înscris la box, canotaj sau sărituri în apă.

Acum că se dau bani pentru copiii care fac sport, părinții nu ar trebui să aibă niciun impediment în a-i înscrie la un club.

Adauga un comentariu