Local

Bărbat, arestat de judecătorii ieșeni în urma unui jaf comis în Olanda!

Publicat: 30 apr. 2020

Un bărbat a fost arestat provizoriu de către judecătorii ieșeni. Vasluianul Cătălin Oancea este căutat de magistrații olandezi, în vederea executării unui rest de pedeapsă. Potrivit anchetatorilor, acesta a fost condamnat pentru comiterea unei infracțiuni de „furt violent”

Un bărbat a ajuns după gratii, fiind arestat de magistrații ieșeni în urma unui jaf ce a avut loc în Olanda.
Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis propunerea de arestare provizorie în vederea predării, formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași pe numele vasluianului Cătălin Oancea.

„Instanța dispune arestarea provizorie, pentru 15 zile, a persoanei solicitate Oancea Cătălin, în vederea predării, în baza semnalării din Sistemul de Informații Schengen – Biroul Sirene Național din Olanda din 7 aprilie 2020, transmisă prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în baza mandatului european de arestare emis de către judecătorul examinator din localitatea Zwolle, în vederea executării unui rest de 178 de zile închisoare, dintr-o pedeapsă de șase luni de închisoare. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Persoana arestată va fi depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Bărbatul, condamnat acum patru ani

Bărbatul a fost condamnat în urma unui jaf, după cum le-au transmis magistrații olandezi colegilor români.
Așadar, Curtea din Amsterdam a decis pe data de 2 februarie 2016 condamnarea bărbatului pentru comiterea unei infracțiuni de „furt violent”.
Conform anchetatorilor olandezi, în urmă cu mai bine de cinci ani, Cătălin Oancea ar fi comis un jaf pe teritoriul „țării Lalelelor”. În urma incidentului, el a fost identificat, cercetat penal, judecat și condamnat pentru comiterea infracțiunii amintite.
Pe lângă arestarea provizorie pentru 15 zile, judecătorii ieșeni au stabilit ca termen pentru continuarea procedurii de executare a mandatului european data de 7 mai 2020.

„Amânarea a fost dispusă pentru a se înainta mandatul european de arestare, însoțit de traducerea în limba română, de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, precum și pentru depunerea celorlalte relații referitoare la existența unor cauze în curs de intrumentare cu privire la persoana solicitată”, au încheiat magistrații ieșeni.

Cel mai probabil, pe data de 7 mai, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași vor decide dacă bărbatul poate sau nu poate fi predat autorităților olandeze.

Adauga un comentariu