Economic Local

Bărbat beat criță și fără permis, depistat la volan

Publicat: 28 apr. 2020

Polițistii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deși era într-o stare avansată de ebrietate și nu poseda permis de conducere. În data de 25 aprilie, în jurul orei 00:05, polițiștii de frontieră au oprit în localitatea de frontieră Fundu Herții, județul Botoșani, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 52 de ani.
Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică, iar la solicitarea documentelor, acesta nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor, colegii noștri au constatat că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Șoferul a fost dus la teste suplimentare

Pentru că emana halenă alcoolică, a fost solicitat un echipaj din cadrul Biroului Poliției Rutiere în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au mai declarat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu