National

Bărbat cu arsuri pe jumătate din corp, refuzat de unitățile medicale din țară, transportat la Viena

Publicat: 10 dec. 2019

Un bărbat în urma unui accident de muncă a suferit arsuri grave de gradul II şi III pe jumătate din suprafaţa corpului. Acesta urmează să fie transportat cu avionul SMURD la Viena. Marți, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, dr. Vasile Pop a declarat că se va ocupa de acest lucru.

Conform acestuia, victima, care a suferit un accident de muncă în cursul zilei de luni, a primit refuz peste refuz în ceea ce privește îngrijirile medicale în ţară. Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a obţinut transportarea acestuia de către Clinica AKH Viena, Austria.

„Pacientul în vârstă de 40 de ani a suferit arsuri de gradul III pe aproape 55% din suprafaţa corpului. Nimeni din România nu a vrut să-l primească. Am încercat în afara ţării, iar Clinica AKH Viena îl va primi. E posibil că transportul pacientului să aibă loc cu un avion SMURD, însă pentru moment nu suntem siguri de această variantă”, a spus Vasile Pop.

Potrivit acestuia, cheltuielile de transport spre clinica din Viena vor fi suportate de către familia victimei.

Concret, directorul ITM Maramureş, Dragoş Năcuţă a menționat că, bărbatul accidentat este şeful secţiei de turnătorie a societăţii metalurgice locale Cozmircom Baia Mare. În timpul incidentului, persoana se afla pe o punte, deasupra unui cazan de topire a metalelor. În acel moment, câteva zeci de secunde din interiorul cazanului au fost aruncate în aer particule de metale topite. Expulzarea a fost pe o distanţă de aproximativ 10 metri.

„Şeful de secţie se afla deasupra unui cazan în care se topea metal. (…) Acesta se afla pe o punte din vecinătatea cazanului şi efectuă inspecţie de rutină, însă nu avea echipamentul de protecţie specific. Picurii de metal s-au răspândit în urma unei mici explozii de metal pe o distanţă de aproape 10 metri.

Societatea comercială a declanşat o cercetare internă pentru a stabili modul producerii accidentului şi are termen de 15 zile pentru a finaliza cercetarea. În funcţie de rezultatul cercetării, ITM Maramureş decide dacă prelungeşte sau suspendă avizul de funcţionare a activităţii”, a spus Dragoş Năcuţă.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Cecilia Grozavu, a afirmat că instituţia a întocmit un dosar penal. Acuzația adusă este comiterea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. De asemenea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.loading...

Comentarii
  • Inadmisibil, mare rușine, cu doua secții de mari arși deschise recent cu mari investiții. Iresponsabili! Și, în ignoranță generala, ridicam osanale sistemului privat! Enorma eroare! Vai de capul turmei ce paște în ceata (poporul..)

Adauga un comentariu