Local

Bărbat din Iași, obligat de judecători să meargă la cursuri! De unde a izbucnit scandalul

Publicat: 19 ian. 2022
Un bărbat cu bani în mână și o sală de clasă cu băncile goale
Doi ieșeni au fost condamnați după ce au fost acuzați că ar fi făcut evaziune fiscală

Un bărbat din Iași a fost obligat de judecători să meargă la cursuri. Astfel, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Stănescu la 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru evaziune. În plus, el a fost obligat să urmeze cursuri de recalificare profesională. În alt dosar, o ieșeancă a primit o pedeapsă de 1 an şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, tot pentru evaziune

Un bărbat din Iași a fost obligat de judecători să meargă la cursuri! Scandalul a izbucnit de la un control al finanțiștilor ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Adrian Stănescu la 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.
În plus, el a fost obligat să urmeze unele cursuri.

„Instanța îi impune inculpatului Adrian Stănescu obligaţia de a urma un curs de calificare profesională ce va fi stabilit de consilierul de probaţiune. Admite în parte acţiunea promovată în cauză de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de DGRFP Iaşi, şi îl obligă pe inculpatul Adrian Stănescu la plata către partea civilă a sumei de 656.806 lei, reprezentând TVA”, au afirmat magistrații ieșeni.

Bărbat din Iași, obligat de judecători să meargă la cursuri!

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Dar cum s-a ajuns ca un bărbat din Iași să fie obligat de judecători să meargă la cursuri? Ei bine, procesul său a început pe 3 iunie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Conform anchetatorilor, în urmă cu câțiva ani, ieșeanul ar fi încercat să fenteze autoritățile, creând un prejudiciu de 656.806 lei. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

O ieșeancă a fost condamnată tot pentru evaziune

Într-un alt dosar, o ieșeancă a fost pedepsită tot pentru evaziune fiscală.

„Instanța o condamnă pe Irina Stănescu la 1 an şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală în formă continuată, constând în evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive (13 acte materiale). Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, la Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat sau la Direcţia de Asistenţă Comunitară. Admite acţiunea promovată în cauză de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată prin DGRFP Iaşi, şi o obligă pe inculpată la plata către partea civilă a sumei de 334.455 de lei, din care suma de 204.259 de lei cu titlu de TVA şi suma de 130.196 de lei cu titlu de impozit pe profit”, au afirmat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.
Adauga un comentariu