Local

Bărbat, obligat de judecători să păstreze distanța față de soție! Totul a pornit de la mesaje trimise pe Facebook!

Publicat: 04 mai 2020

Judecătorii ieșeni au admis recent cererea de emitere a unui ordin de protecție pe numele unui bărbat. Cererea a fost formulată de soția acestuia, după ce a primit unele mesaje pe rețeaua de socializare Facebook

Un bărbat a fost obligat de judecătorii ieșeni să stea departe de propria soție, după o serie de mesaje trimise pe Facebook.

„Ia act de recunoașterea pârâtului și admite în parte cererea de instituire a ordinului de protecție formulată de reclamanta Andreea A. în contradictoriu cu pârâtul Constantin A. Dispune evacuarea temporară a pârâtului, pentru următoarele trei luni, din locuință. Obligă pârâtul să păstreze o distanță de 100 de metri față de reclamantă, și față de cei doi minori, precum și față de grădinița acestora. Interzice pârâtului în această perioadă orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu victima”, au afirmat magistrații din carul Judecătoriei Iași.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Judecătorii au admis cererea soției

Pe 23 aprilie 2020, soția li s-a adresat judecătorilor ieșeni, cerând emiterea unui ordin de protecție împotriva bărbatului. Magistrații au constatat că cei doi ieșeni sunt căsătoriți, iar, din mariaj, au rezultat doi copii minori, cu toții locuind în imobilul aparținându-i bărbatului.

„Bărbatul este soțul meu și, pe data de 20 aprilie 2020, acesta a manifestat violență fizică și verbală asupra mea și a fiicei. Eu am sunat la 112, cerând ajutorul Poliției. Pârâtul a plecat de la domiciliu și a revenit pe data de 21 aprilie, pentru a-și lua unele lucruri personale. Acesta mă sună foarte des și mă amenință să plec cu copiii din locuință. Pârâtul a mai fost violent în trecut”, a precizat femeia în fața judecătorilor.

Conform soției, pe fondul consumului de alcool, bărbatul exercită acte de agresiune verbală și psihică asupra familiei. Ca urmare a acestui comportament, pe 20 aprilie 2020, femeia a apelat numărul 112, bărbatul a părăsit locuința, dar ar fi continuat să trimită amenințări scrise prin intermediul telefonului și al rețelelor de socializare.
La audieri, bărbatul a susținut că este de acord cu emiterea ordinului de protecție, dar cu posibilitatea de a merge la locuința comună, pentru a-și lua lucrurile personale, cu acordul soției.

Adauga un comentariu