Local

Bărbat obligat să achite peste 250.000 de lei, după ce a fost prins cu marfă de contrabandă

Publicat: 09 mai 2020

Un bărbat a fost pus de judecători să plătească daune de peste 250.000 de lei către Fisc. Asta, după ce a fost acuzat de contrabandă. Magistrații au confiscat de la acesta suma de 540 de euro, peste 400.000 de țigări, dar și un vehicul, marca Mercedes-Benz Vito

Un bărbat a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat că a umblat cu țigări de contrabandă. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Sergiu Brăileanu la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de asimilare contrabandă – deținere și transport mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, destinate contrabandei.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Brăileanu Sergiu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei comunei Tomești sau al Primăriei Municipiului Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

Judecătorii l-au obligat pe bărbat la plata de daune

Pe lângă pedeapsa aplicată de judecători, bărbatul a fost obligat și la plata unor despăgubiri considerabile. „Instanța admite acțiunea civilă formulată de ANAF – Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași – Direcția Regională Vamală Iași și îl obligă pe inculpat să îi achite părții civile suma de 276.398 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii, compus din taxe vamale, accize și TVA”, au adăugat magistrații. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul bărbatului a început pe data de 23 decembrie 2019. Procurorii ieșeni au precizat că, pe 9 decembrie 2019, bărbatul a fost prins de oamenii legii având asupra sa 540 de euro, precum și cantitatea de 163.800 de țigări marca „Kult”, dar și 260.000 de țigări marca „Ritm”.
Conform anchetatorilor, țigările de contrabandă au fost descoperite într-un autoturism marca Mercedes-Benz Vito. În urma procesului penal desfășurat la fond, judecătorii au decis și confiscarea acestor bunuri, inclusiv a vehiculului.

Adauga un comentariu